Política 23/07/2024

Jaume Bartumeu acusa Landry Riba d'haver viscut sempre "de la nòmina de l'estat"

L'excap de Govern, observador en la negociació de l'acord amb la Unió Europea, critica el secretari d'estat i líder de la negociació a qui acusa de voler-se penjar medalles

ARA Andorra
2 min
L'excap de Govern Jaume Bartumeu.

Andorra la VellaJaume Bartumeu, cap de Govern entre el 2009 i el 2011, i el difunt Antoni Martí (2011-2019) es van incorporar com a observadors per participar en la negociació de l'Acord d'Associació amb la Unió Europea. La decisió va ser presa pel Pacte d’Estat, considerant que la seva designació era un símbol d’unitat institucional en ser els dirigents que van iniciar el procés d’acostament amb la Unió Europea.

Jaume Bartumeu ha fet un duríssim atac, en un article en el diari Bon Dia, al secretari d'Estat que va liderar la negociació amb la Unió Europea, Landry Riba. L'excap de Govern l'ha criticat en interpretar que s'estava penjant medalles per la presentació de l'estudi d’impacte sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea que ha fet "l’entitat pública, dependent de Govern, Andorra Recerca + Innovació". Bartumeu també ataca al responsable de l'estudi, Yvan Lara, a qui acusa de fer una presentació "indigesta" i que intentava justificar la desvinculació de Govern. "Però un organisme públic subvencionat pel Govern i les societats públiques poca independència pot predicar (...) La gent del nostre país, la que toca de peus a terra perquè no viu de la nòmina pública ni dels generosos encàrrecs públics, sembla sovint enfadada. S’entén més encara després d’aquella presentació (de l'estudi sobre l'acord)".

Les diatribes contra Lara són un joc de nens amb el que Bartumeu dedica a Riba

"El problema apareix quan alguns polítics, és el cas del secretari d’Estat, Landry Riba, són persones absolutament ignorants de les dificultats de l’activitat d’empresaris i professionals liberals. Activitat que desconeixen perquè sempre han viscut de la nòmina de l’Estat. (...) Però algú hauria d’aturar aquesta actitud prepotent i totalment desencertada del secretari d’Estat, Landry Riba".

stats