L'APTA denuncia la "deriva intervencionista" del Govern amb la Llei Òmnibus

Es critica que l'executiu ha entrat en una dinàmica perillosa intervencionista i de requisició

Roda de premsa de l'Associació de Propietaris.
ARA Andorra
29/09/2024
2 min

Andorra la VellaL’Associació de Propietaris de Terres Andorranes (APTA) posa de manifest la seva preocupació per la tendència, cada vegada més freqüent en el Govern i els Comuns, de voler disposar de manera lliure i unilateral de béns de propietat privada. Davant d’aquesta situació, l’associació referma el seu compromís en la defensa dels drets a la propietat, recollits en l'article 27 de la Constitució.

L’APTA coneix la problemàtica actual en matèria d’habitatge i subratlla que es tracta d’un afer delicat. En aquest sentit, “la nostra associació, que ha aportat nombroses propostes al Govern i als Comuns que mai han estat considerades, vol recordar que de manera reiterada demana de participar, ajudar, aportar i involucrar-se en la reflexió estratègica sobre el problema de l’habitatge. No obstant, s’ha constatat que l’Executiu, amb la proposta legislativa coneguda com la Llei Òmnibus, entra en una dinàmica perillosa intervencionista i de requisició”. 

L’associació manifesta que per mitjà d’aquesta llei es culpa erròniament i injustament els propietaris i se’ls assenyala com responsables de la crisi de l’habitatge. El nou marc legal “vol requisar i expropiar els seus béns, però exigint que continuïn fer-se càrrec de totes les despeses i obligacions (rehabilitació, manteniment, reparacions) amb uns ingressos de lloguer per sota de mercat”.

L’APTA subratlla que la “propietat privada no està a la lliure disposició de cap administració pública per regular i mitigar tendències econòmiques globals. Per tant, rebutja que s’utilitzi la propietat privada com una eina per intentar respondre un problema complex que requereix molta més reflexió i consens”.

Dins el marc de “corresponsabilitat dels propietaris en el desenvolupament del benestar al nostre país, l’APTA demana al Govern que propiciï el diàleg, actuï de manera proactiva i es desprengui dels aclucalls que li permetin veure que no està sol”.

stats