Política 11/09/2024

L'executiu nomena Olga Gelabert com a nova ambaixadora d’Andorra a la República Portuguesa

Assumeix les funcions de representant del Principat al país lusità, en substitució d’Eva Descarrega, la qual havia exercit aquesta posició fins a finals de setembre

ARA Andorra
1 min
La ministra de Cultura, Olga Gelabert. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha validat aquest dimecres, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, el nomenament de la nova ambaixadora no resident d’Andorra a la República Portuguesa. Olga Gelabert assumeix les funcions de representant del Principat al país lusità, en substitució d’Eva Descarrega, la qual havia exercit aquesta posició fins a finals de setembre. Un cop aprovada la decisió pel Govern, el Ministeri d’Afers Exteriors iniciarà els tràmits pertinents per obtenir el plàcet i poder oficialitzar la presa de possessió del càrrec.

Amb aquesta decisió es reforça la presència del cos diplomàtic del país, que té com a objectiu garantir la representació d’Andorra en el màxim nombre de països de la Unió Europea.

Olga Gelabert té una dilatada experiència en l’entorn polític nacional, com a consellera general, que va exercir entre els anys 2011 i 2015, i, posteriorment, com a ministra de Cultura, Joventut i Esports, entre el 2015 i el 2019.

stats