Actualitat
Política08/07/2024

El partit de Macron rep el 70% dels vots a l'escrutini andorrà

Segons RTVA, la participació en aquestes eleccions, que incloïen tant el vot a l'urna com el vot electrònic, ha estat del 36%

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaL'exmacronista Stéphane Vojetta, candidat de centredreta, ha aconseguit una victòria contundent en la segona volta de les eleccions legislatives a Andorra, obtenint més del 70% dels vots. Vojetta, que s'ha escindit del partit del president francès Emmanuel Macron, ha superat àmpliament Maxime da Silva, el representant del front d'esquerres.

Cargando
No hay anuncios

Segons RTVA, la participació en aquestes eleccions, que incloïen tant el vot a l'urna com el vot electrònic, ha estat del 36%, amb un total de 966 sufragis d'un cens de 2.666 electors. Aquesta circumscripció no només comprèn Andorra, sinó també els residents francesos a Espanya, Portugal i Mònaco.

Cargando
No hay anuncios

A nivell general, els resultats definitius de la segona volta de les eleccions legislatives franceses han determinat com a guanyadora la coalició d'esquerres Nou Front Popular, que ha obtingut 182 escons. El bàndol presidencial, reunit sota la bandera de Junts (Ensemble), el partit d'Emmanuel Macron, ha aconseguit 168 escons. D'altra banda, l'Agrupació Nacional i els seus aliats, inclosa la fracció del partit Les Républicains que dona suport a Eric Ciotti, han assolit 143 escons.