Política 27/06/2024

Mònica Bonell rep Quim Torra a Encamp per la Llei del català

Quim Torra s’ha reunit amb la Ministra de Cultura d’Andorra, Mònica Bonell, per parlar sobre les expectatives generades per la nova llei

ARA Andorra
2 min
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, amb el 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra

Andorra la VellaEl 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha visitat Andorra per mostrar el seu suport a la nova llei de llengua pròpia i oficial aprovada per la majoria dels diputats del Consell General.

Aquest matí, el president Torra s’ha reunit amb la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, per parlar sobre les expectatives generades per l’aprovació de la nova llei del català.

La reunió, celebrada a la seu del Ministeri de Cultura a Encamp, ha permès a Quim Torra expressar la seva satisfacció i agraïment per una llei que considera històrica i exemplar.

Segons Quim Torra, aquesta legislació impulsa de manera ambiciosa la preservació del català, l’única llengua oficial d’Andorra i un element d’identitat significatiu del país. A més, Torra ha destacat el suport gairebé unànime dels diputats andorrans, amb 25 dels 28 membres del Consell General votant a favor.

Torra confia que la nova llei es pugui aplicar correctament, reconeixent la sobirania d’Andorra i la seva pròpia constitució. L’aprovació d’aquesta llei demostra l’interès del Govern per potenciar l’ús social del català, protegint-lo i prestigiant-lo per assegurar que les persones que decideixin viure i treballar a Andorra també l’adoptin com a pròpia.

El president ha manifestat que “de la mateixa manera que un atac a la llengua catalana ens afecta directament a tots, encara que es focalitzi a Fraga, Borriana, Palma, Canet de Mar o Perpinyà, una fita històrica com aquesta d’Andorra també resulta engrescadora per a tothom qui comparteix la llengua catalana. L’exemple d’Andorra, a part de ser esperançador per al futur de la llengua, també ha de ser encoratjador perquè els responsables polítics de la resta dels Països Catalans estiguin disposats a fer complir les lleis actuals de política lingüística”.

Durant el seu viatge al Principat, el president Torra també s’ha reunit amb altres representants del món polític i cultural andorrà, com el copríncep d’Andorra i bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives; el Comú de Canillo, Jordi Alcobé; i els escriptors Àlvar Valls i Roser Carol, per poder conèixer de primera mà la realitat i l’actualitat andorrana.

stats