Actualitat
Política25/06/2024

Montaner proposarà crear el Jurat Ciutadà i suprimir el vot per dipòsit judicial

Andorra Endavant planteja reformar el sistema electoral i judicial per reforçar la independència de les institucions

Joel Picón
i Joel Picón

Andorra la VellaEl grup parlamentari Andorra Endavant, liderat per Carine Montaner, està treballant en la presentació de tres proposicions de llei que entrarien a tràmit parlamentari al setembre, amb els objectius de fer diverses reformes del sistema electoral i judicial, que inclouen suprimir el vot per dipòsit judicial.

Cargando
No hay anuncios

Les proposicions de llei

  1. Suprimir el vot per dipòsit judicial: Per evitar possibles fraus electorals, especialment de cara al referèndum sobre l'acord d'associació amb la UE.
  2. Regular la responsabilitat política: Assegurant que els càrrecs polítics responguin si no compleixen amb les seves funcions i les resolucions aprovades pel Consell General.
  3. Crear un jurat ciutadà: Per reforçar la independència dels poders judicials, amb membres escollits a l’atzar i sense antecedents penals.
Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

A partir del setembre

Andorra Endavant utilitzaran l'estiu per afinar aquests textos legislatius abans de la seva presentació. "Volem evitar el dipòsit de vot judicial que això representa un perill de frau, i per tant cal eliminar totes les fonts de fraus que poden haver-hi a nivell electoral. És una de les nostres prioritats" ha declarat Montaner.