Pallarés demana el vot amb la carta d'Europa sobre la taula
La candidata de d'Acord defensa que l'acord d'associació "és vital" però "tenim molt clar que no volem cedir la nostra sobirania"
La MassanaEn un escenari poc habitual com és el bar La República de l'Aldosa, els candidats de d'Acord a la llista territorial de la Massana, Judith Pallarés i Vicenç Alay, han transmès aquest dimecres als mitjans de comunicació les qüestions que més volen reforçar a l'hora de demanar el vot per la seva candidatura, i Europa és una d'elles. Pallarés ha confirmat que l'acord d'associació "és vital pel país", deixant palès que "tenim molt clar que no volem cedir amb la nostra sobirania" i, sobretot, "hem d'aclarir a tothom que el que estem fent en relació a la Unió Europea no és formar-hi part, sinó tenir un acord amb ells". Per tant, aquest fet permetrà que els andorrans "puguem gaudir de moltíssimes oportunitats fora de les nostres fronteres".
Pallarés ha encoratjat la candidatura conjunta quan ha dit que dos grups parlamentaris diferents volen "defensar amb els mateixos criteris l'acord d'associació" i, per aquest motiu, "pensem que també és important que se'ns doni suport". Tanmateix, la candidata ha definit els conceptes més fonamentals que Andorra ha de tenir en compte per a dur a terme una bona negociació, que passen per "trobar la fórmula per respectar les nostres fronteres i les nostres línies migratòries". Aquesta qüestió, per tant, va lligada amb què hi ha d'haver "una informació fluida en la qual puguem opinar contínuament i decidir en relació a allò que ens afectarà en el futur", així com la circulació de ciutadans andorrans dins del territori europeu "amb les mateixes condicions" que la resta.
Tot i que Pallarés ha assegurat que el seu grup parlamentari ha anat seguint les diferents reunions de la comissió d'Afers Exteriors des del Consell General, també ha lamentat el retard en la informació proporcionada per l'últim govern. "Hem disposat de la informació però sempre 'a posteriori' de les reunions amb Brussel·les" i, per tant, "és molt important canviar els 'tempos' de la negociació". Això vol dir que "primer hem de consultar amb la ciutadania i els sectors econòmics i socials" i, després, "manifestar el que volem". A més a més, "canviar l'interlocutor" també seria "molt útil", ha finalitzat.