Política 16/09/2024

Progressistes-SDP es posiciona a favor de l'acord d'associació

L'Assemblea General del partit s'ha reunit aquest darrer cap de setmana

ARA Andorra
1 min
Progressistes-SDP confirma el seu suport a l'acord d'associació amb la UE

Andorra la VellaL’Assemblea General de Progressistes-SDP, reunida aquest darrer cap de setmana ha debatut tres ponències vinculades al moment polític que viu el país.

D’una banda Jaume Bartumeu, que representa el partit en el pacte d’Estat per a l’acord d’associació amb la UE, va presentar la Ponència “Europa no és una opció, és una necessitat.”

Es va debatre a l’entorn de la utilitat política de la participació al pacte d’Estat i es va compartir la conclusió que en un món on manen les grans xifres, els petits –i la gent d’Andorra som petits- només serem forts si anem junts amb Europa.

L’Assemblea es va pronunciar així per defensar el sí en la propera consulta sobre la ratificació de l’acord d’associació amb la UE.

D’altra banda, l’Assemblea va debatre la ponència presentada per Alain Mateu, representant de Progressistes-SDP al Pacte nacional per la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari.

L’Assemblea va aprovar la proposta d’Alain Mateu de participar activament en el treball per aconseguir una millor qualitat assistencial, una major eficiència i sostenibilitat del sistema i una millor coordinació entre els diferents actors del sistema sanitari.

Finalment l’Assemblea va debatre la ponència del president del partit, Josep Roig, en relació a la posició que hem d’adoptar els Progressistes en l’actual escenari polític.

Es va aprovar així treballar en la proposta de construcció d’un espai transversal del centre progressista que pugui fomentar que Andorra trobi el seu lloc dins d’Europa obrint-se a les oportunitats que l’acord d’associació pot oferir.

stats