Política 08/08/2024

El PS planeja una reunió amb Illa per parlar d'Andorra un cop sigui president de la Generalitat

Els membres del PS, Pere Baró i Pere López, ja van reunir-se amb el líder del PSC i candidat a president de la Generalitat el juliol del 2022

Joel Picón
2 min
Pere López i Salvador Illa

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) està planejant una reunió amb Salvador Illa per discutir qüestions relacionades amb Andorra un cop sigui investit com a president de la Generalitat de Catalunya.

Els membres del PS, Pere Baró i Pere López, ja es van reunir amb l'actual líder del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) el juliol de 2022. Baró ha declarat a aquest diari que el PS té la intenció de retrobar-se amb el PSC per abordar temes de col·laboració entre Catalunya i Andorra.

La incògnita de Puigdemont

La investidura de Salvador Illa ha seguit el previst malgrat la desaparició de l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, que ha desaparegut una vegada més i està en cerca i captura pels Mossos d'Esquadra.

Un dispositiu especial anomenat "Operación Jaula" intenta localitzar el dirigent de Junts, i fins ara ja ha estat detingut el propietari del vehicle en què Puigdemont hauria fugit.

La investidura de Salvador Illa

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, ha iniciat aquest dijous el seu discurs d'investidura reclamant "l'aplicació àgil, ràpida i sense subterfugis" de la llei d'amnistia. De fet, ha exigit "respecte al legislatiu, que ha manifestat de manera clara, explícita i inequívoca la seva voluntat de normalització plena" a Catalunya.

"Catalunya ha de mirar cap endavant"

El Ple d'investidura d'Illa ha començat aquest dijous a les 10:00 hores, tal com estava previst, malgrat la incertesa sobre la seva celebració, ja que planava l'amenaça de la seva suspensió en cas que Puigdemont fos detingut i posat a disposició judicial.

Salvador Illa ha proclamat que "Catalunya ha de mirar cap endavant, no pot perdre el temps, ha de comptar amb tothom", i s'ha compromès a "treballar per fer possible el restabliment íntegre de la totalitat dels drets polítics de tots els ciutadans i les formacions polítiques" a Catalunya.

El líder del PSC també ha defensat l'aplicació de la vigent "llei d'amnistia aprovada fa uns mesos pel Congrés". Finalment, ha agraït a ERC i Comuns Sumar els quals han estat esmentats com els seus "interlocutors preferents" en aquest nou període polític.

stats