Política06/02/2018

SDP apunta que les possibles adjudicacions irregulars incorrerien en tres delictes del codi penal

Segons els progressistes l'adjudicació a l'empresa Spai, possiblement vinculada al cap de Govern, cometria prevaricació, tràfic d'influències i malbaratament de cabals públics

M. M.
i M. M.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrès (SDP) apunta que les possibles irregularitats comeses pel Govern en l'adjudicació a l'empresa Spai pel manteniment del 'hardware' i el 'software' de tot el maquinari gestionat pel departament de Sistemes d’Informació per un import de 110.646,59 euros, pot incórrer en tres delictes del codi penal: prevaricació, tràfic d'influències i malbaratament de cabals públics, sobretot per les possibles relacions de parentiu entre l'empresa adjudicatària i el cap de Govern, Toni Martí. Després que els sindicats de l'administració hagin posat l'afer en coneixement de la Fiscalia, aquest dimarts al migdia, perquè prengui cartes en l'assumpte, el conseller general d'SDP, Víctor Naudi, apunta que en base a la seva responsabilitat no pot “quedar-se impassible” i per això denuncia públicament la situació.

Segons Naudi, la quantitat adjudicada ultrapassa la llei de pressupostos, la llei de contractació pública i no respecte el codi de l'administració. “Si el Govern, que ha de fer complir les lleis, és el primer que se les salta i no les compleix no anem bé”, ha indicat. És per això que insta la Fiscalia, de manera pública i sense presentar cap denúncia, que investigui l'assumpte. “No ens correspon a nosaltres presentar una demanda i no entenem com el fiscal general [Alfons Alberca] encara no s'ha implicat en la causa quan el BOPA ho va anunciar el 31 de gener passat”, ha etzibat. En aquest sentit, el progressista ha insistit que és feina de la Fiscalia perseguir aquest tipus d'assumptes si ho detecten.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a les possibles vinculacions entre l'empresa adjudicatària i el cap de Govern, no han esclarit quines són però han apuntat que hi ha indicis prou clars perquè la Fiscalia comenci les investigacions el més aviat possible.

Cap novetat sobre el Consell d'Europa

Pel que fa a la possible solució per desencallar la situació de la delegació del Consell General al Consell d'Europa, Naudi ha apuntat que el grup mixt encara no s'ha reunit per establir una sortida al moment actual. “No hi ha novetats i l'acord és el que hi ha, si es vol canviar s'haurà d'acordar entre tots”, ha explicat. De la possibilitat que sigui DA qui finalment decideixi canviar el seu titular, Carles Jordana, per una dona i així complir amb la quota paritària, Naudi s'ha limitat a indicar que “algú haurà d'explicar què vol fer i com, i després ja decidirem”.