Política04/11/2016

Unitat per a un bon acord d'associació amb Europa

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha celebrat aquest divendres la recepció del cos diplomàtic acreditat al Principat d'Andorra

Ana

La Seu d'Urgell“És important la unió dels andorrans per l'assoliment de l'objectiu final: un bon acord d'associació per a Andorra”. Amb aquestes paraules s'ha pronunciat el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la recepció del cos diplomàtic acreditat al Principat, que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda amb la presència de 48 ambaixadors d'arreu del món, fet que ha volgut aprofitar per deixar palès el seu suport i el del copríncep francès perquè “serà un camí complex i llarg”.

Durant el seu discurs, Vives ha fet una reflexió sobre el moment d'obertura i transformació econòmica que travessa el país, i ha demanat també un acord d'associació “equilibrat” que permeti a Andorra participar en el mercat interior complint les seves obligacions, però que “respecti la situació particular i les especificitats pròpies de la seva idiosincràsia”.

Cargando
No hay anuncios

El nunci de Sa Santedat a Andorra i degà del cos diplomàtic, Renzo Fratini, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte en nom de tots els ambaixadors i ha recordat la importància de la multilateralitat, la cooperació i el diàleg entre nacions. A més, ha fet al·lusió a les paraules del secretari per a les Relacions amb els Estats, Paul Richard Gallagher, que va visitar el país durant la festivitat de la Verge de Meritxell, i assegura que va comprovar el compromís de la societat andorrana per “preservar els signes que durant la seva història han caracteritzat al Principat entre les nacions”.

Per la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha donat suport a les paraules de Vives perquè l'acord d'associació amb Europa “és un camí llarg en què poden haver-hi complicacions i quina millor fórmula que la unió”. A més, ha emfatitzat la necessitat d'oferir col·laboració amb els grups parlamentaris que donen suport al Pacte d'Estat per Europa.

Cargando
No hay anuncios

Martí ha reiterat que la presència dels 48 ambaixadors aquest divendres al Palau Episcopal, demostra que “estem ben vistos i ben valorats”, i ha fet una crida a “creure'ns-ho més” perquè “hi ha gent que vol col·laborar i participar en la nostra prosperitat”. El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha considerat que Vives ha fet un discurs “encertat” perquè “és molt positiu que els ambaixadors marxin amb el missatge que cal respectar les especificitats, que és el que tots desitgem”.

Finalment, des del grup parlamentari mixt, el seu president, Pere López, ha celebrat que els dos coprínceps s'hagin pronunciat en els darrers dies en la mateixa línia d'impulsar aquest projecte i donin la seva col·laboració. A més, ha aprofitat per demanar a la resta de partits de l'oposició que escoltin el que han dit els coprínceps i es replantegin la necessitat de treballar tots plegats en aquest projecte de futur.