Actualitat
Política22/07/2024

Vives farà 75 anys dimecres i segons el dret canònic presenta la seva renúncia al Vaticà

El copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha arribat als setanta-cinc anys i, segons el dret canònic, ha presentat la seva renúncia al Papa Francesc

ARA Andorra
i ARA Andorra

Andorra la VellaEl copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha arribat als setanta-cinc anys i, segons el dret canònic, ha presentat la seva renúncia al Papa Francesc. El Papa decidirà si l’accepta immediatament o en uns mesos, segons VilaWeb.

Segons fonts de Concòrdia "el Papa podria demanar-li que segueixi un parell d'anys", el successor designat és Josep Lluís Serrano Pentinat, actual bisbe coadjuntor d’Urgell, qui treballarà com a vicari general fins que la renúncia de Vives sigui acceptada.

Cargando
No hay anuncios

La despenalització de l'avortament

Un dels principals reptes que haurà d’afrontar Serrano és la despenalització de l’avortament, un tema històricament sensible a Andorra. El cap de govern, Xavier Espot, va declarar que la reforma es durà a terme aquesta legislatura. El nomenament de Serrano ha estat ben rebut pel govern i els grups de l’oposició, que confien en la seva experiència diplomàtica per gestionar els reptes futurs del país.

Cargando
No hay anuncios