Societat 18/07/2024

Més de 90 ossos al Pirineu i augmenta la tensió entre els ramaders

Acció Climàtica ha instal·lat tancats electrificats per protegir els assentaments dels ossos al Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça

ARA Andorra
1 min
Imatge d'un os al Pirineu

Andorra la VellaLa població d'ossos al Pirineu ha augmentat aquest estiu amb la incorporació de 9 nous exemplars, superant ja els 90 ossos. Aquesta situació genera preocupació entre els ramaders locals, mentre que Acció Climàtica considera que la població d'ossos hauria de continuar creixent.

Segons ha declarat a 324, Marc Vilahur, director general de polítiques ambientals, l'increment de la població d'ossos és necessari perquè encara es troben en perill d'extinció. Vilahur insisteix que cal prevenir i compensar els danys per no perjudicar els apicultors i ramaders.

Preocupació entre els ramaders

En contrast, els ramaders, representats per Raquel Serrats d'Unió de Pagesos, denuncien que els atacs dels ossos són cada vegada més freqüents i afecten negativament les seves activitats, generant un sentiment d'impotència. En definitiva, Acció Climàtica ha instal·lat tancats electrificats per protegir 45 assentaments apícoles dels atacs d'ossos en les comarques del Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.

stats