L'anorèxia i la bulímia centren una xerrada de la Fundació Crèdit Andorrà

El psiquiatre Joan Obiols aproparà al públic aquests trastorns de l'alimentació el 13 de novembre a l'edifici Crèdit Centre

La psicooncòloga Tània Estapé va oferir recentment una altra xerrada a Crèdit Centre. / M. M. (ANA)
Ana
09/11/2017
2 min

Andorra la VellaLa Fundació Crèdit Andorra organitza una conferència per parlar de l’anorèxia i la bulímia, dos trastorns de la conducta alimentària. Aquesta sessió, emmarcada en el programa ‘La salut al dia’, anirà a càrrec del psiquiatre Joan Obiols i tindrà lloc el dia 13 de novembre, a les 19 hores, a l’edifici Crèdit Centre. Obiols, especialista en psiquiatria i salut comunitària, parlarà sobre l’impacte social de l’anorèxia mental i la bulímia i també reflexionarà sobre com els adolescents cauen en aquestes malalties, sovint per la influència de l’entorn. Aquests trastorns, tal com explica el ponent, constitueixen un important problema de salut pública.

En la conferència s’explicarà com la lluita contra l’anorèxia i la bulímia implica accions preventives, que comencen per l’escola i s’estenen a tota la societat. Obiols explicarà com incloure les famílies quan es manifesten aquestes malalties i com abordar les dificultats del tractament de forma multidisciplinar i professional.

Joan Obiols és doctor en medicina, especialista en psiquiatria i llicenciat en antropologia cultural. Actualment és psiquiatre adjunt a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Anteriorment ha estat director dels Serveis de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i psiquiatre especialista sènior a l’hospital Clínic de Barcelona. També ha compaginat la seva ocupació amb la de coordinador de màsters i postgraus a la Universitat de Barcelona i és autor de diverses publicacions i articles en revistes internacionals sobre temes de psiquiatria.

Així mateix, durant l’acte es presentarà la publicació 'Pares, fills i desordres alimentaris: el diàleg és possible', que forma part de la col·lecció 'Guies preventives per a pares i fills' de la Fundació Crèdit Andorrà. Presentarà l’obra el seu autor, el psicòleg clínic Jordi Royo, director clínic d’Amalgama-7, centre d’atenció terapèutica i educativa per a joves i adolescents, i vicepresident de la Fundació Portal d’ajuda a nois i noies amb patologia dual i a les seves famílies.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de la fundació, una línia de treball orientada a col·laborar en la millora de la salut i de la qualitat de vida de la població. Aixi, conjuntament amb les associacions d’afectats, la fundació organitza conferències de divulgació general, tallers de formació i material divulgatiu.

stats