Alcaldes de l'Arieja clamen contra els contrabandistes de tabac andorrà perquè estarien ocupant pisos

Els pobles fronterers lamenten la imatge que provoca la presència de contrabandistes, la inseguretat i l'afectació al turisme

Imatge de Porta-Puymorens.
ARA Andorra
05/07/2024
1 min

Andorra la VellaEls alcaldes de Porta i Portè-Pimorent denuncien que l'augment del contraban de tabac provinent d'Andorra està comportant molts problemes en els pobles de la zona fronterera. La diferència de preu entre el cost del paquet a França (12 euros) i a Andorra (3,5 de mitjana) ha derivat en un fort increment del tràfic il·lícit. Aquesta activitat té un especial impacte en les viles que es troben més a prop de la frontera.

Els veïns es queixen, segons els alcaldes, de la inseguretat que es crea en els pobles per la presència dels contrabandistes. També denuncien la mala imatge que tenen aquestes viles que fonamentalment viuen del turisme de muntanya. Aquesta activitat es veu compromesa per tot el que comporta el contraban.

I els alcaldes poen damunt de la taula un nou problema. Als sorolls i les corredisses nocturnes, s'afegeix ara l'ocupació temporal d'habitatges buits, amb els danys materials corresponents. "Sovint quan fa fred trenquen les cases", detalla l'alcalde de Portè-Pimorent Jean-Phillipe Augé a Andorra Televisió. Fa referència al fet que en la temporada d'hivern a les nits quan les temperatures baixen, els contrabandistes busquen refugi. Sovint entren el segones residències buides per passar la nit i acaben fent destrosses en els habitatges.

stats