Societat12/11/2019

Consells per prevenir la diabetis i assolir una alimentació saludable

La Fundació Crèdit Andorrà organitza una xerrada per als usuaris de L’espai en el marc del Dia mundial de la malaltia, que se celebra aquest dijous

M. P.
i M. P.

Escaldes-EngordanyEn el marc del Dia mundial de la diabetis, que se celebra aquest dijous 14 de novembre, la Fundació Crèdit Andorrà ha organitzat aquest dimarts una xerrada per als usuaris de L'espai, a càrrec de la dietista i nutricionista, Marta Pons, on s'han ofert les claus perquè la gent gran previngui la malaltia i, a banda, s'ha indicat a aquells que la pateixen com s'han d'alimentar; com han de repartir les ingestes; com han de pensar que sigui un àpat; quins ingredients han de formar part; com han de cuinar; com s'han de combinar els aliments; quines quantitats són les adients, i com han de ser els àpats "els dies extres i els dies de cada dia".

Segons ha manifestat Pons, "la diabetis és una malaltia que es caracteritza per uns nivells alts de sucre en sang". N'hi ha de dos tipus: d'una banda "la tipus 1, què és quan el cos no fabrica gents d'insulina" i, d'altra banda, "la tipus 2, que vol dir que el cos en fabrica poca o que no s'utilitza bé". L'experta ha ressaltat que la diabetis tipus 2 "és més pròpia de la gent gran", i és per aquest motiu que la xerrada s'ha centrat en aquesta patologia que "té una relació més directa amb l'alimentació".

Cargando
No hay anuncios

Aquesta conferència forma part de les xerrades "que fem de forma habitual a L'espai", on es tracten diferents aspectes sobre l'alimentació equilibrada "i en relació amb temes d'interès per a la gent gran". L'experta ha assenyalat que en el cas de la diabetis les persones "no saben prou quines proporcions han de menjar i com combinar els aliments", i s'espera que la xerrada ajudi a les padrines i padrins a clarificar conceptes que sempre han sentit, però que tenien dificultats per aplicar. En l'activitat hi han participat una trentena d'usuaris.