Un "creixement exponencial" d'Andorra com a destinació cicloturística

Múltiples professionals de l'esport resideixen al país i s'organitzen diverses proves que atreuen més aficionats

Joaquim 'Purito' Rodríguez i Àngel Edo durant la conferència que ha moderat Xevi Guinovart. / M. M. (ANA)
Ana
22/10/2018
2 min

Encamp"Andorra és un paradís pel món de la bici". Així ho veu l'organitzador de la marxa cicloturista La Purito Andorra i també comentarista tècnic en les retransmissions de TV3, Àngel Edo. Des del seu punt de vista i argumentant l'opinió amb dades, ha destacat que el Principat està patint un "creixement exponencial" com a destinació cicloturística. Una de les raons que expliquen aquest increment és la millora de les carreteres i dels ports de muntanya, així com l'organització de diverses proves de cicloturisme.

Ambdós elements configuren un cercle virtuós que ha situat Andorra en el mapa per aquesta modalitat esportiva. "Hi ha molts ports de muntanya i poc trànsit", ha sintetitzat el també exciclista. Un dels punts d'inflexió que també marquen aquesta forta crescuda és la gran quantitat de ciclistes professionals que resideixen al país. Segons el mateix Edo, prop d'una seixantena de participants en el Wold Tour viuen a Andorra i això, a la vegada, també serveix per atreure molts aficionats fins a les carreteres del país, "ja que poden interactuar directament amb els seus ídols".

Tot plegat dibuixa una obertura d'una nova finestra dins del turisme de compres. "A Andorra ja no només es ve a passejar-se per l'Avinguda Meritxell i Carlemany", ha apuntat l'exciclista professional i impulsor de La Purito Andorra, Joaquim 'Purito' Rodríguez. Una bona mostra de tot plegat és el creixement en les inscripcions de La Purito, on s'ha passat de tenir un miler d'inscrits fa quatre anys a registrar-ne 2.700 la passada edició. Un element que en el cas concret de La Purito Andorra s'haurà de controlar i segurament limitar a 3 mil participants per mantenir la seguretat en tot moment de la cursa. 'Purito' Rodríguez també ha explicat que nota molta diferència quan entrena a Andorra o en els països veïns, ja que "des del moment en què entres al país tot està senyalitzat per respectar al ciclista i la seguretat que tenim aquí és important".

Tots dos han comentat aquest canvi de paradigma just abans de participar en la conferència 'El ciclisme, un esport ben complet i saludable, clau del desenvolupament econòmic en territoris de muntanya'. El debat, que ha comptat amb Xevi Guinovart com a moderador, ha estat la darrera ponència del cicle de conferències en el marc del turisme esportiu i de benestar que ha organitzat al llarg d'aquest any el comú d'Encamp.

stats