El Culinary Institute of Barcelona es presenta als professionals de l'hostaleria andorrana

Ferran Fisas: "Ensenyem als alumnes a ser protagonistes dels canvis de paradigma que vindran al segle XXI"

El cuiner i gastrònom Pep Nogué durant la presentacio professional del 'Culinary Institute of Barcelona' aquest dilluns./ T. N. (ANA)
Ana
09/07/2018
2 min

Andorra la VellaUna escola amb 1.600 metres quadrats d'espai actiu amb tres aules de cuina, un obrador de pastisseria, dos amfiteatres per a demostracins o quatre sales 'workroom' per a l'ús dels alumnes. És el 'Culinary Institute of Barcelona' (CIB), que obrirà les portes el pròxim 3 de setembre a la capital catalana. Aquest dilluns s'han presentat a la societat andorrana en un acte que ha aplegat una vintena de professionals de la cuina, la restauració i les activitats empresarials vinculades a l'hostaleria.

La idea va néixer de les frustracions de l'equip fundador, tres professionals de la cuina que van coincidir en el món de la docència. "Vam preguntar-nos com fer-ho millor, i d'aquí va néixer el CIB". Així, l'expert en màrqueting emocional Ferran Fisas, el consultor expert en hoteleria i restauració Josep Gala i el cuiner i gastrònom Pep Nogué van iniciar un projecte educatiu innovador i amb l'objectiu de trencar motlles.

Tal com ha explicat Fisas, l'escola neix amb la vocació d'ensenyar als estudiants a "a ser protagonistes dels canvis de paradigma que vindran al segle XXI". Per aquest motiu han incorporat metodologies pedagògiques innovadores que s'apliquen actualment a la Universitat Harvard o a Silicon Valley.

Una cinquantena d'alumnes ja han formalitzat la seva inscripció en un dels cursos que ofereix l'escola. Alumnes que ja han passat per les cuines i volen aprofundir els seus coneixements amb els cursos d'especialització que ofereix el centre, o que volen esdevenir emprenedors i posar en marxa el seu projecte personal. El CIB compta amb 70 professionals especialistes en les matèries que imparteixen, com l'expert en cuina a baixa temperatura Salvador Brugués o el xef Pere Planagumà.

El 80% de les matriculacions són de professionals estrangers, però l'idioma no és un impediment a l'hora d'assistir a les classes. El professor donarà la matèria en la seva llengua mentre que els estudiants disposaran d'uns auriculars que traduiran la lliçó de manera simultània. "No volem que l'idioma sigui un impediment a l'hora d'adquirir coneixements", ha afirmat Fisas.

Els preus dels cursos que ofereix el CIB oscil·len entre els 6.000 i els 21.000, uns preus econòmics en comparació amb la resta d'escoles que formen en aquest àmbit i el cost de vida de la resta de ciutats europees. A la vegada, el centre ha creat un programa de beques en les quals fan arribar les cartes motivacionals dels alumnes a empreses del sector, que decideixen a qui remunerar els estudis. "Nosaltres posem en contacte al patrocinador i al patrocinat perquè es trobin i facin coses en comú" ha explicat Fisas, "amb la condició que el patrocinador segueixi l'evolució del patrocinat i que l'alumne pugui ajudar a l'empresa en allò que aquesta consideri oportú."

stats