Embolcalls reutilizables per als entrepans, menys residus
Un centenar d'alumnes del col·legi Sant Ermengol prenen part en la cinquena jornada Escola Verda
Andorra la VellaUn centenar d’alumnes de cinquè i sisè de primària del col·legi Sant Ermengol han pres part aquest dimarts al matí en un taller per a l’elaboració d’embolcalls per a entrepans reutilitzables. Ha estat durant la cinquena jornada Escola Verda, emmarcada en la Setmana europea de la prevenció de residus i que ha servit per conscienciar els alumnes de la necessitat de fer servir aquests materials reutilitzables per portar el seu esmorzar en lloc d’altres com paper d’alumini o plàstics.
Tal com ha explicat el responsable del Centre Andorra Sostenible (CAS), Javier Gómez, aquesta proposta s’adeia amb el treball que està fent el col·legi (que al juny esdevindrà membre de la xarxa d’escoles verdes, amb la recepció de la placa acreditativa, juntament amb l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Escaldes-Engordany). I és que des del centre estan treballant en la prevenció de residus tant en els esmorzars com a la sala de mestres i en les activitats que duen a terme, com per exemple festes. Gómez ha concretat que des del CAS es fa un seguit de propostes a les escoles en funció de les temàtiques que treballen i que aquest taller encaixava molt bé amb la feina que està fent el Sant Ermengol.
La proposta ha tingut molt bona acollida per part dels participants, tal com ha constatat la responsable de la comissió Escola Verda del Sant Ermengol, Lourdes Cirera. D’aquesta manera, ha manifestat que els alumnes estaven “molt contents i il·lusionats” de prendre part en un projecte que per a ells és nou i que a més s’han fet seu. Cirera ha incidit en la importància de conscienciar-los en minimitzar la generació de residus i ha conclòs que en un centre d’un miler d’estudiants aquestes accions es “noten”. També ha desitjat que els estudiants facin servir els embolcalls que s’han fet.
Els participants s’han mostrat molt satisfets amb la proposta. Així, el Jordi ha destacat que havia estat “molt divertit” i que ell farà servir el seu embolcall per portar “el bocata i no contaminar el medi ambient”. També ha remarcat la importància de fer “un esforç” per no fer servir altres materials com paper de plata. L’Àneu, de la seva banda, també ha destacat que la proposta havia estat “molt divertida” i ha posat en relleu la importància de reciclar i no contaminar. La Laura, una altra alumna, ha dit que ella farà servir el seu embolcall quan a l’escola es faci alguna festa.
Els alumnes han cosit ells mateixos el seu embolcall reutilitzable amb plàstic alimentari i un tros de tela, al qual, després, han fixat un velcro per tancar-lo. Posteriorment han gaudit d’un esmorzar sostenible, amb gots reutilitzables, i han estat obsequiats amb una cantimplora.