Espanya investiga l'empresa que Govern va contractar per la comunicació de l'Acord amb la UE

L'empresa d'Álvaro Montoliu segueix investigada per presumpte frau electoral

Álvaro Montoliu, CEO d'AMT
Joel Picón
02/10/2024
2 min

Andorra la VellaLa titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell, Isabel Calahorra García, ha iniciat una investigació sobre les operacions de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i del CEO d'AMT, Álvaro Montoliu. Aquest procediment judicial, que forma part de les diligències prèvies 78/2024, sorgeix arran del presumpte frau electoral que va tenir lloc el 13 de febrer de 2023 en les votacions a la presidència de la FCF.

El cas es vincula a Andorra per la recent adjudicació dels treballs de comunicació per a l'Acord d'Associació amb la Unió Europea a AMT Comunicació, l'agència liderada per Montoliu. Aquesta decisió, presa per via directa, ha generat controvèrsia amb l'oposició, ja que Andorra Endavant va entrar una bateria de preguntes sobre aquest cas.

Segons Mundo Deportivo i l'auto del jutjat, s’ha ordenat a l’Àrea Central Anticorrupció dels Mossos d’Esquadra investigar la “declaració anual d’operacions realitzades amb terceres persones, de pagament i cobrament d’imports iguals o superiors a 3.000 euros (model 347)” tant de la FCF com de l’empresa ALVARO MONTOLIU TARRAGONA COMUNICACIÓ SL (AMT Comunicació). A més, s’ha requerit la confirmació que les actes notarials atorgades per Soteras Vigo i Víctor Güell, president i directiu de la FCF, van ser pagades amb fons federatius.

L'auto també inclou un requeriment a la FCF perquè, en un termini de cinc dies hàbils, aporti el “Llibre diari i major de comptabilitat”, identifiqui els membres de la comissió de bon govern i compliment de la FCF, així com que especifiquin els seus rols. A més, ha d'aportar còpia de totes les actuacions relatives a les eleccions a la presidència de la FCF dels anys 2022-2023 i dels contractes vigents entre la FCF i AMT Comunicació.

Montoliu i la FCF acusats de presumpta falsificació de firmes a les eleccions

Montoliu, que es troba en el centre de l’escàndol, també ha rebut ordres per presentar el “Llibre diari i major de comptabilitat” d’AMT Comunicació i una còpia de les factures emeses i rebudes durant l’exercici fiscal 2023.

En un altre auto, la jutgessa ha encarregat a la “Unitat Central d'Identificació Lofoscòpica de la Divisió de Policia Científica dels Mossos d’Esquadra” que realitzin un “estudi lofoscòpic” dels “certificats originals de nomenament de càrrecs de president, vicepresident i secretari” de diversos clubs de futbol. El propòsit d'aquests informes és “determinar l’autoria material de les signatures i el paper de cadascun dels investigats”.

stats