Espot insta a atreure empreses d’innovació per retenir talent a la inauguració del curs de la UdA

Espot ha destacat que la Universitat d’Andorra té el repte de convertir-se en un referent, enfortint el vincle entre la formació universitària i les oportunitats laborals al país

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la inauguració del curs acadèmic de la Universitat d’Andorra (UdA)
ARA Andorra
08/10/2024
2 min

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha subratllat la necessitat d'intensificar els esforços per atreure empreses de recerca i innovació a Andorra, amb l'objectiu de captar i retenir talent, durant la inauguració del curs acadèmic 2024-2025 de la Universitat d'Andorra (UdA).

Espot ha afirmat que “hem de continuar treballant amb més força que mai per generar els estímuls necessaris perquè més empreses de recerca i innovació s’estableixin amb l’objectiu de captar i retenir talent, i de generar sinergies en l’àmbit universitari”.

Durant la seva intervenció, Espot ha posat com a exemple el cas de molts joves andorrans que han hagut de marxar a l’estranger per desenvolupar les seves carreres professionals, com la doctora en enginyeria bioquímica Magda Marquet, que va pronunciar la conferència inaugural sobre l’evolució de la biotecnologia.

El cap de Govern ha lamentat que Marquet “va emprendre fa molts anys un camí de no retorn perquè el seu país, Andorra, no podia donar-li cap oportunitat laboral”. Aquest exemple posa de manifest la necessitat de millorar les condicions locals per evitar la fuga de talent.

Espot ha destacat que la Universitat d’Andorra té el repte de convertir-se en un referent, enfortint el vincle entre la formació universitària i les oportunitats laborals al país. Entre els reptes principals, ha esmentat la importància de potenciar la col·laboració amb empreses locals, integrar de manera natural la transició ecològica i digital, així com internacionalitzar l’UdA mitjançant la col·laboració amb altres centres d’educació superior. També ha fet referència al projecte d’ampliació de les instal·lacions, que ha de respondre a les necessitats de la universitat.

A més de felicitar els 113 graduats de la promoció de 2024, Espot ha agraït la tasca del personal de la Universitat d'Andorra, que contribueix a fer del coneixement una de les riqueses més grans del país. Per la seva banda, el rector de l’UdA, Juli Minoves, ha destacat la transformació que la universitat ha suposat per a milers d'estudiants, millorant-ne les perspectives laborals. L’acte també ha comptat amb la presència del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, qui ha inaugurat oficialment el curs acadèmic 2024-2025.

stats