FEDA presenta finalment l'aplicació per moure's per Andorra
Forné anuncia que el servei estarà operatiu per a l'usuari durant el primer trimestre del 2020
EncampDesprés de mesos treballant en el projecte, FEDA ha presentat oficialment la plataforma de transport intermodal, el nou logotip i l'aplicació mòbil gratuïta que estarà disponible, amb totes les funcionalitats, a partir del primer trimestre del 2020. Així ho ha confirmat aquest dijous el gerent de FEDA, Xavier Forné, que ha recordat la idea inicial del projecte, que es basava en englobar tota la informació sobre el transport públic, les places d'aparcament disponibles, els punts de càrrega de vehicles elèctrics o la reserva de bicis de la plataforma Cicland. L'objectiu, per tant, és fomentar el transport sostenible dins del país mitjançant la utilització del transport públic, així com la mobilitat elèctrica.
L'abril del 2018 es va signar un conveni entre el Govern, FEDA i els set comuns "on tots ens comprometíem a tirar endavant aquest projecte", dins del qual es va encomanar a FEDA "que fos qui el liderés i tirés endavant la plataforma". Ara, per tant, el procés ja es troba desenvolupat i, el sistema, a més d'estar adreçat principalment als usuaris, també servirà com a font d'informació per als comuns i el Govern "perquè tinguin dades per poder prendre decisions sobre com organitzar en el futur aquests serveis de mobilitat d'una manera més eficient".
El logotip presentat és un hexàgon en el qual hi ha vàries línies de colors diferents i, dues d'elles, acaben en forma de fletxa, simbolitzant la mobilitat. Els diferents colors fan referència a "la multimodalitat". Pel que fa al nom, s'ha escollit MOU_T_B, que representa "una invitació perquè la gent es desplaci" i, la lletra B, "és el qualitatiu que busquem", què és el desplaçament dels ciutadans de manera eficient, fàcil i sostenible sense haver d'utilitzar el vehicle particular.
Ara per ara, Forné ha confirmat que "ens estem focalitzant en el tema dels busos", esperant que estigui operatiu l'1 de setembre. La idea serà la de donar informació als usuaris en temps real gràcies a la geolocalització i, a més, "a través de l'app donarem l'opció de poder comprar els tiquets i estalviar cues" en tots els serveis. En aquest sentit, al llarg de l'estiu es farà una prova pilot amb una cinquantena de persones per tal de testejar el servei i anar afegint més funcionalitats.
Un cop estigui oberta al públic, l'aplicació permetrà anar d'un punt A a un punt B amb tota una sèrie de rutes proposades pel sistema, és a dir, "una part a peu, després amb bici, després amb bus i tornar a acabar a peu", ha exemplificat Forné. Per tant, l'usuari podrà triar el recorregut més convenient i econòmic. Tot i això, Forné ha anunciat que el projecte finalitzarà de manera definitiva el setembre del 2020, que serà quan s'haurà acabat d'ajustar l'aplicació.