La fundació privada Meritxell presentarà a finals de setembre una empresa d'inclusió sociolaboral
Mandicó diu que el projecte esdevindrà un "gran repte" que tindrà com a finalitat crear noves oportunitats i llocs de treball
Andorra la VellaLa Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM) ja està treballant en els nous reptes fixats per al nou curs que tot just comença. Segons ha indicat aquest dimarts la directora general del centre, Celine Mandicó, s'està treballant en la inauguració d'una empresa d'inclusió sociolaboral amb la voluntat que sigui oficial a finals d'aquest mes de setembre o principis d'octubre. "Per a nosaltres això és el gran repte", que té com a finalitat "crear noves oportunitats i llocs de treball per les persones amb discapacitat" i, aquesta tasca, suposarà haver d'ampliar "la nostra cartera de clients, la producció i, evidentment, la contractació de més persones amb discapacitat". Tot i que Mandicó ha anunciat que en les pròximes setmanes es donaran més detalls, està previst que els locals s'ubiquin a Sant Julià de Lòria i hi haurà prop de 90 usuaris treballant, "tot i que encara s'ha d'anar perfilant".
Mandicó ha anunciat aquest projecte en el marc de la roda de premsa prèvia a la conferència anual que organitza la fundació. Sota el nom 'Paradigmes eficaços per a la inclusió: drets, suports, qualitat de vida i autodeterminació', el catedràtic de psicologia de la discapacitat, Miguel Ángel Verdugo, orientarà la conferència d'aquest dimecres cap a una millora en la qualitat de vida de les persones que pateixen discapacitat i assolir d'aquesta manera l'objectiu de l'autodeterminació, és a dir, "fer les coses en funció del benestar de les persones". La xerrada, prevista per a les 12 hores, estarà adreçada a professionals i entitats del país. A més, a la tarda està previst que el catedràtic es reuneixi amb les famílies dels usuaris del centre per tal de seguir posant en pràctica el nou model d'actuació que la Fundació impulsa des de fa cinc anys. Segons Verdugo, aquesta nova manera de treballar requereix un procés lent, d'entre 10 i 15 anys, per poder apreciar canvis significatius però, tot i això, els "usuaris canvien i ens hem d'anar adaptant", ja que és un procés "que no acaba mai". L'acte inaugural, a més, compta amb el suport del grup Heracles.
L'FPNSM compta amb 450 usuaris i més de 250 professionals formats en diferents disciplines disposats a atendre totes les demandes dels usuaris. Un altre dels reptes en els quals ja es treballa és "situar-nos com a una entitat de referència" més enllà de les fronteres andorranes, ha dit Mandicó, i seguir treballant també en "projectes que són pioners i que estan tenint molts bons resultats". Per finalitzar, s'ha felicitat de la transformació del centre en fundació, quelcom necessari per seguir avançant amb els usuaris.