Govern anuncia una pròrroga perquè les empreses presentin els plans d'igualtat

El termini inicial per registrar els plans, mitjançant format electrònic a la seu electrònica del Govern, finalitzava l’1 d’octubre d’enguany

El ministre portaveu Guillem Casal a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
ARA Andorra
02/10/2024
1 min

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha acordat ampliar fins a final d’any el termini perquè les empreses de cinquanta o més treballadors puguin complir amb l’obligació de desenvolupar els seus plans d’igualtat. El termini inicial per registrar els plans, mitjançant format electrònic a la seu electrònica del Govern, finalitzava l’1 d’octubre d’enguany.

Així doncs, tal com es va fer amb l’obligació d’introduir les dades al Registre sobre la bretxa salarial entre homes i dones, s’ha allargat el període específic per lliurar els plans d’igualtat fins al 31 de desembre del 2024. Per fer-ho, s’ha tingut en compte la novetat d’una mesura que representa una càrrega de feina addicional a les empreses, així com que és el primer any que s’hi exigeix. A més, es vol facilitar l’adaptació de les empreses a aquesta mesura.

D’aquesta forma, tant el termini dels plans d’igualtat –obligatoris per a les companyies de cinquanta o més treballadors i voluntaris per a les de menys– com del registre de la bretxa salarial –requerit per a totes les empreses– finalitza el mateix dia, el 31 de desembre d’enguany. Es recorda que inicialment el termini de la bretxa salarial s’esgotava el 30 juny i, llavors, es va decidir prorrogar fins a final d’any.

stats