Govern destina 421.612 euros a beques per 125 esportistes amb el programa ARA

El secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, ha revelat que en aquesta 19a edició es destinaran uns 421.612,50 euros

La ministra de Cultura, Joventut i Esports,  Mònica Bonell, i el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, durant la presentació de les beques ARA.
ARA Andorra
21/10/2024
2 min

Un total de 125 esportistes seran beneficiaris de les beques del programa d'Alt Rendiment d'Andorra (ARA), destinades a contribuir a la seva formació i desenvolupament en l'àmbit esportiu. Enguany, aquesta xifra s'incrementa en 37 becats més respecte a l'any anterior, tot i que la xifra final es redueix a 31 per set baixes durant l'any. Pel que fa a la nova iniciativa d'Esport-Estudi, 97 joves rebran ajuda en disciplines com el futbol, el bàsquet, la natació i el judo, a més de l'esquí.

El secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, ha revelat que en aquesta 19a edició es destinaran uns 421.612,50 euros, un increment de 45.291,50 euros respecte al curs anterior. A més, els ajuts per a serveis de nutricionistes, fisioterapeutes i altres necessitats dels esportistes ascendeixen a 142.000 euros, un augment de 42.000 euros en comparació amb la temporada passada. "Es tracta de l'import més alt destinat fins a la data. Això demostra la voluntat de Govern per donar el màxim suport als esportistes", ha destacat Cabanes.

Les beques s'adjudiquen en sis nivells: Elit, Pre-elit, Promeses, Joves promeses, Esports col·lectius i beques serveis, i es basen en els mèrits i esforços dels esportistes durant la temporada. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha recordat que existeix un compromís amb la llei de l'esport per promoure l'esport d'alt nivell i per motivar els esportistes a assolir el seu màxim rendiment.

Durant l'anunci dels noms dels esportistes beneficiaris, Cabanes ha assenyalat que molts han pujat de categoria, incloent el muntanyista Max Palmitjavila i els nedadors Nàdia Tudó i Bernat Lomero. En total, s'han adjudicat 71 beques serveis, nou beques Joves promeses, 25 beques a esports individuals i nou a esports col·lectius de Promeses, entre d'altres.

Cabanes i Bonell han subratllat la importància de l'Esport-Estudi, considerat un "pas molt important" per acompanyar els esportistes d'alt rendiment. Bonell també ha comentat sobre les post-beques, un projecte que volen fer efectiu, per tal de valorar els mèrits dels esportistes d'elit retirats per a llocs de treball en l'administració pública.

D'altra banda, Bonell ha confirmat que el ministeri d'Esports té previst destinar 135.000 euros per a les millores de l'estadi Comunal Joan Samarra i Vila, a falta de l'aprovació pel Consell General.

stats