El Govern demana als funcionaris que valorin la llei en la seva globalitat abans d'emprendre noves accions
D'altra banda, Cinca ha mostrat la preocupació de l'executiu perquè el 'cas BPA' pugui acabar bloquejant la justícia
Andorra la VellaDavant d'aquelles veus dels opositors a la reforma de la Llei de la Funció que alerten que si s'aprova emprendran noves mobilitzacions, el ministre portaveu, Jordi Cinca, els fa una crida a la calma. Concretament el també titular de Finances ha demanat que s'analitzi el text legislatiu en la seva globalitat i que es valorin les millores que s'han dut a terme els darrers anys amb l'aprovació de les lleis pels cossos especials. "El panorama de regulació de la Llei de la Funció Pública és molt millor que al 2000 i crec que s'ha d'aconseguir mirar en aquesta globalitat", ha apuntat el ministre. Per Cinca la nova llei representa "un salt qualitatiu" i serveix per garantir la sostenibilitat del sistema a llarg termini, a la vegada que posa en valor la carrera professional. "Es pot ser crític amb el projecte de llei, es poden reivindicar algunes qüestions concretes com els triennis en comptes de quinquennis, però quan es negocia les dues parts han de cedir", ha assenyalat.
Tot i això, el ministre ha expressat el desig del Govern perquè aquesta llei vegi la llum aquesta legislatura i "no quedi en res", malgrat que ha recordat que no pot garantir que el text s'acabi aprovant, ja que aquesta qüestió està en mans del Consell General. D'aquesta manera ha contestat a les diverses posicions del Sindicat de personal adscrit a l'administració general (Sipaag), del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) i també de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), que ja han avançat que si s'acaba aprovant la llei durant a terme noves accions, com pot ser una nova vaga del funcionariat.
El 'cas BPA' i el bloqueig de la justícia
Per altra banda, el ministre portaveu ha mostrat la preocupació del Govern perquè l'ajornament 'sine die' del 'cas BPA' pugui fer trontollar els fonaments de l'estat de dret i bloquejar el sistema judicial. "Seria una molt mala notícia", ha expressat. Cinca ha apuntat que per sobre dels drets dels processats hi ha d'haver un marc d'actuació que preservi el sistema perquè "si es mina el sistema judicial, es mina també l'estat de dret". Tot i això, ha mostrat un fil d'esperança i ha desitjat que "el sistema tingui un funcionament robust, perquè el procés pugui arribar al final i els jutges puguin determinar el que creguin convenient a partir de les proves i dels elements que puguin aportar totes les parts". Així ho ha apuntat després que l'advocat Josep Anton Silvestre, que defensa quatre processats, tornés a demanar a principis d'octubre l'ajornament per tercer cop de la vista oral del 'cas BPA'.