Societat 16/09/2024

El grup de rescat de muntanya tanca l'estiu amb 80 intervencions

Des del dia 1 de gener i fins al 15 de setembre, el grup ha realitzat un total de 112 actuacions

ARA Andorra
1 min
La caserna dels bombers a Santa Coloma.

Andorra la VellaEl grup de rescat de muntanya (GRM) ha realitzat un total de 80 intervencions durant els mesos d’estiu, 66 de les quals han requerit la intervenció dels membres del grup i de l’infermer de la unitat sanitària i catorze han estat gestions telefòniques relacionades amb els rescats per part dels operadors de la unitat de control central operatiu.

En concret, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme cinc recerques de persones que s’havien perdut o desorientat, 38 evacuacions a senderistes que han patit algun incident a la muntanya, com pot ser una fractura o una indisposició, i 23 intervencions relatives a esports d’aventura.

La resta, catorze, són les gestions telefòniques. Aquestes consisteixen en assessorament a senderistes en el medi muntanyenc que s’han desorientat o que necessiten algun tipus d’ajuda que no requereix la intervenció al lloc.

Finalment, i pel que fa a les dades generals de tot l’any, des del dia 1 de gener i fins al 15 de setembre, el grup ha realitzat un total de 112 actuacions.

stats