Guillem Pastrana: “la traçabilitat garanteix la qualitat dels vins excepcionals”

La segona generació del celler Clos de l’Obac ha consolidat la firma com un referent internacional en la producció de vins d’alta qualitat

Imatge de recurs
ARA Andorra
25/02/2025
2 min

Andorra la VellaDes de finals dels anys setanta, el periodista tarragoní, Carles Pastrana, i l'enòloga barcelonina Mariona Jarque, han liderat un projecte pioner per recuperar la tradició vinícola del Priorat. Quatre dècades després, la segona generació del celler Clos de l’Obac ha consolidat la firma com un referent internacional en la producció de vins d’alta qualitat.

Guillem Pastrana, fill dels fundadors d’aquest projecte familiar, explica que “la traçabilitat garanteix la qualitat dels vins excepcionals, de manera que el consumidor tingui la certesa que aquell vi ha anat directament i de manera acurada del celler a un cava on la conservació de cada ampolla està controlada”.

Clos de l’Obac és dels pocs cellers del món que incorpora un codi QR a cada ampolla, “amb l’objectiu que quan surt una comanda d’una determinada anyada ho faci de manera controlada fins que es lleva el tap.

El QR et dona tota la informació del celler i l’establiment que l’ha adquirit. Això et garanteix, entre altres coses, que aquell vi ha estat conservat amb les condicions adequades”.

La Guia Mundial del Vi va incloure Clos de l’Obac entre els 150 millors vins del món l’any 1993. Des de llavors aquest celler ha anat acumulant reconeixements.

La producció es limita exclusivament als raïms de les seves vinyes, sense recórrer a proveïdors externs. Cada anyada surt al mercat amb una dècada de criança en ampolla. Actualment s’està comercialitzant l’anyada del 2015, el 80% de la qual en els mercats d’Espanya, els Estats Units, Suïssa i 30 països més, entre els quals també Andorra.

Precisament aquest dilluns un grup de sommeliers i restauradors del país han participat en un tast d’altasommelieria en el que Pastrana ha ofert una classe magistral sobre el món del vi.

stats