Habitatge Digne torna a carregar contra el Govern: “No era un ultimàtum, era una exigència legítima”

El col·lectiu critica l’immobilisme del Govern i el que consideren una “falsa neutralitat”

Logo 'Habitatge Digne a Andorra'
ARA Andorra
24/04/2025
2 min

Andorra la VellaEl col·lectiu Habitatge Digne ha emès un comunicat aquest dimarts per aclarir les seves intencions i replicar les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, que ahir, durant la celebració de Sant Jordi, va afirmar que “el Govern no atén ultimàtums de ningú”, en referència a la petició del col·lectiu perquè l’executiu es pronunciï abans del 5 de maig sobre les seves demandes en matèria d’habitatge.

Des del moviment ciutadà, lamenten que s’hagi interpretat la data límit com un ultimàtum i asseguren que “no volem favors ni promeses buides. Volem claredat, no silencis còmodes o dilacions calculades”. Asseguren que establir una data límit és una eina legítima de pressió: “Igual que Govern té el seu full de ruta, nosaltres tenim el nostre”.

Habitatge Digne també ha volgut aclarir que, malgrat els crits del passat 5 d’abril com “o regulen els lloguers o tallem la frontera”, accions com aquesta o altres de desobediència civil són “opcions que no es descarten”, però que no estan convocant cap vaga general, ja que aquesta competència correspon als sindicats de treballadors.

El col·lectiu critica l’immobilisme del Govern i el que consideren una “falsa neutralitat” davant la pressió de la patronal. Posen com a exemple la retirada de la indemnització en casos com el de “la trampa del fill” o l’aprovació de mesures “aparentment contra els pisos pastera que acaben donant més poder als rendistes”. Segons ells, això no respon a l’interès general, sinó a “l’interès d’una minoria privilegiada”.

També recorden que no són un “sector”, sinó un agent social que defensa un dret fonamental, i demanen respecte per la seva organització i horaris: “Vivim de la nostra feina, no de rendes; no estem tot el dia disponibles”.

Finalment, remarquen que “no es pot avançar si el ritme el marca qui viu còmodament assegut” i que per dialogar cal “decidir les regles del joc entre tots, no únicament entre els de sempre”.

stats