"Ho tenim a punt, només ens ho pot canviar el temps"
Àxel Esteve, Àlex Ros, Mireia Gutiérrez i Sissi Hinterreitner són els escollits per representar Andorra a l'Alpine Team Event de les finals de la Copa del Món
Soldeu"Només el temps pot canviar" el bon estat de les dues pistes escenari de les finals de la Copa del Món, l'Avet (Soldeu) i Àliga (el Tarter). Unes pistes que estan "a punt" per acollir la competició, de l'11 al 17 de març, tal com ha assegurat aquest dimecres el director de la cursa, Jordi Pujol. Així ho va corroborar aquest dimarts un delegat de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), el qual va visitar les dues zones de competició "i ens va felicitar per la feina feta els darrers dos mesos". Pujol ha reconegut que a causa dels darrers dies de calor "hem perdut una mica de pes" de neu però que hi ha marge de temps per acabar de deixar les pistes en un nivell òptim.
L'Àliga ja està pràcticament "perfecte per córrer" i l'Avet, que per la tipologia de proves que acull "necessita el terra més dur", encara necessita treball d'injecció de neu, que es farà tant aquesta setmana com ja la propera, en plena competició. En qualsevol cas, dependrà de la meteorologia l'estat final i, tot i que els pronòstics donen neu els propers dies, també la setmana vinent, no hi ha previsions de grans precipitacions. Mentre no caiguin més de 20-30 centímetres "ho controlem", ha garantit el director de cursa.
Un posicionament que ha reiterat el director general del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món, Conrad Blanch. "Amb la meteorologia no manem, però la sort segur que ens trobarà treballant", ha garantit Blanch. Treballant també en tota la logística i organització de la competició més enllà dels descensos dels millors esquiadors del món. S'han gestionat al voltant de 2.200 acreditacions entre corredors, entrenadors, acompanyants i periodistes, ha informat Blanch. Ja s'han tirat 50 quilòmetres de cable de televisió i fibra òptica perquè la competició es pugui seguir al moment, i també estan preparades les grades que han d'acollir el públic que vulgui veure en directe les proves. L'entrada és gratuïta i la capacitat és de 1.000 places a l'Àliga i de 1.500 a l'Avet, més els espais al voltant de la zona d'arribada que també permeten acollir públic, ha informat Blanch.
Un punt on s'estan dedicant molts esforços és en la logística del transport. El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, ha exposat que el "puny més crític" serà Soldeu ja que totes les places de pàrquing estaran ocupades per l'organització i els equips, de manera que s'ha posat en marxa un "pla de transport" per portar el públic i esquiadors des del Tarter i també des de Grau Roig fins a Soldeu. Aquest servei també estarà obert per a l'acte d'inauguració de dimarts, el qual es farà a Soldeu però també de manera paral·lela a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.
Una altra cita destacada per a la societat andorrana serà el sorteig de dorsals, el dissabte a Canillo, on es podrà veure de prop els esquiadors participants en la competició, encapçalats per Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher, els quals ja tenen assegurats alguns dels Globus de Cristall que s'entreguen als millors del món de cada disciplina.
Àxel Esteve, Àlex Ros, Mireia Gutiérrez i Sissi Hinterreitner, representació andorrana
D'altra banda, des de la Federació Andorrana d'Esquí han confirmat que a l'Alpine Team Event del divendres, 15 de març, comptarà amb participació andorrana. Àxel Esteve i Àlex Ros són els escollits en el quadre masculí (Xavi Salvadores de suplent), i Mireia Gutiérrez i Sissi Hinterreitner en el quadre femení (Carla Mijares de suplent).