Societat 25/09/2024

Inversió de 2,3 milions d'euros per a la construcció d'un dic al riu Aixirivall

El termini d'execució dels treballs és d'onze mesos

ARA Andorra
1 min
La construcció d’un dic per retenir sediments del riu d’Aixirivall costarà 2,3 milions d’euros

Andorra la VellaGovern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, l’adjudicació dels treballs de millora hidràulica del riu d’Aixirivall, a l’empresa Copsa per 2.357.814,56 euros i un termini d’execució d’onze mesos.

En concret, l’obra consta principalment de la construcció d’uns 160 metres de mur del marge dret del riu d’Aixirivall i de l’aixecament d’un dic de retenció de sediments. Es tracta d’una obra que es projecta propera al nucli urbà de Sant Julià de Lòria, a uns 100 metres de distància de la primera edificació residencial.

D’aquesta manera, i mitjançant aquesta gran actuació hidràulica a la parròquia, es preveu poder protegir la zona urbana laurediana i vies de circulació enfront de fenòmens meteorològics o naturals adversos. Així, donant resposta a una vella reivindicació del comú lauredià, es podran minimitzar els efectes i conseqüències que deixen els episodis de pluges intenses al mig de la vila de Sant Julià de Lòria, provocades pels arrossegalls del riu.

stats