Societat28/05/2019

Les jornades de vins de muntanya agrupen a professionals del sector

L'objectiu, donar a conèixer les peculiaritats del producte

Marc R. Fort
i Marc R. Fort

Sant Julià de LòriaEl Centre cultural i de congressos lauredià de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest dimarts les jornades de vins de muntanya. Aquesta primera edició de l'esdeveniment, destinada únicament a professionals del sector, té com a objectiu donar a conèixer les peculiaritats dels vins d'alta muntanya, incloent-hi aquells que estan presents en els cellers d'Andorra. A l'inici de l'acte, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha donat la benvinguda als assistents i s'ha mostrat "satisfet" pel fet que un acte com aquest "se celebri a la parròquia". Posteriorment, Manuel Capote, vicepresident del Centre de Recerca, Estudis, Salvaguarda, Coordinació i Valorització de la Viticultura de Muntanya (CERVIM), ha estat l'encarregat de dur a terme la conferència 'Present i futur de la viticultura heroica i dels vins de muntanya'. Capote ha destacat que "el cas d'Andorra és un exemple clar d'una regió que per la seva geografia és clau en l'elaboració dels vins de muntanya", afegint que "quan s'obre una ampolla d'un vi de muntanya, s'està obrint també un paisatge, qualitat i personalitat".