L'escriptor Díaz Villanueva elogia la gestió pública d’Andorra

Villanueva va remarcar que "no cal dilapidar la meitat de la riquesa nacional" en referència a Espanya

Fernando Díaz Villanueva i Víctor Domínguez al pòdcast Wall Street Wolverine
ARA Andorra
12/01/2025
3 min

Andorra la VellaEn una intervenció recent al pòdcast Wall Street Wolverine, el periodista i escriptor Fernando Díaz Villanueva va destacar de manera elogiosa el tancament de l'any amb superàvit del Principat d'Andorra, ressaltant la netedat i la seguretat de les seves ciutats com a exemples de bona gestió pública.

Villanueva va subratllar que, com a ciutadà, el més important és que l'administració compleixi amb els serveis bàsics: seguretat, manteniment de l'espai públic i un sistema eficaç de benestar per a aquells que ho necessitin. A més dels estaments que garanteixen l'estat de dret.

Segons les seves paraules, "el que està a la vista és preciós, tot net, es veu una zona segura", afegint que aquest tipus d’entorns són els que qualsevol ciutadà respectuós de la llei demanaria al seu govern. Va explicar que els treballadors respectuosos amb la llei no sol·liciten més que "que els carrers siguin segurs, que hi hagi il·luminació i que l'espai públic estigui ben cuidat, amb una bona gestió de residus", a més d'un sistema de suport per aquells que realment ho necessitin, com les famílies que podrien perdre-ho tot en situacions d'emergència.

En aquest sentit, Villanueva va remarcar que "no cal dilapidar la meitat de la riquesa nacional" per aconseguir aquests objectius, i va defensar que, a Andorra, amb només un 10% de la riquesa ja es poden assolir aquests serveis, fent un ús òptim dels recursos. Va concloure amb una crítica indirecta a Espanya, expressant que, si escau, té dubtes sobre l’eficàcia amb què es gestionen els diners públics.

L'odissea per anar de Madrid a Andorra amb avió

En una recent intervenció al podcast Wall Street Wolverine, el periodista i escriptor Fernando Díaz Villanueva va compartir la seva frustrant experiència amb Iberia, destacant el que va considerar un tracte inacceptable cap als seus clients. Díaz Villanueva havia planejat un viatge a Andorra durant l'estiu, però es va veure obligat a canviar els plans a causa de la cancel·lació del seu vol d'Iberia, una situació que va desfermar la seva indignació.

Segons va explicar al podcast, el seu itinerari inicial era un vol d'Iberia, que durava només una hora i mitja, però que costava al voltant de 400 euros en total. En ser cancel·lat dues hores abans de la seva sortida, Díaz Villanueva va intentar gestionar una alternativa amb la companyia aèria, però es va trobar amb poques opcions.

Li van oferir viatjar el diumenge, una solució poc viable per a ell, ja que necessitava arribar dissabte. En no rebre cap resposta satisfactòria, es va veure obligat a comprar un bitllet de tren d'alta velocitat de Madrid a Barcelona, seguit d'un autobús des de Lleida fins a Andorra, tot i els costos addicionals.

El que més va sorprendre Díaz Villanueva va ser el contrast amb les polítiques d'altres aerolínies com Ryanair, que, en el seu cas, ofereixen un hotel quan es cancel·len vols. Va assegurar sentir-se encara més indignat al descobrir que Iberia, a diferència de les aerolínies de baix cost, no li va oferir cap compensació ni una resposta clara o una alternativa raonable.

A través del seu compte de Twitter, va exposar la seva queixa, però la companyia aèria només li va indicar que havia d'utilitzar la seva aplicació per obtenir el reemborsament, cosa que ell va considerar un tracte inadequat per part d'una aerolínia de renom.

Díaz Villanueva també va assenyalar que, recentment, s’ha fet pública la preocupació de certs sectors del Govern d’Andorra sobre les dificultats per garantir una bona connexió aèria entre Madrid i el Principat, una qüestió que, en la seva opinió, afecta no només als viatgers, sinó també a Andorra com a destinació. Díaz Villanueva va concloure que aquest tipus d'incidents només reforcen la necessitat que les companyies aèries millorin el seu servei i respectin els seus clients, especialment quan, com en el seu cas, es tracta d'una situació urgent o essencial.

stats