L'obra històrica d'Andorra entra al fons documental de l'ONU

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han estat els encarregats de fer-ne entrega al director de la biblioteca i arxius de les Nacions Unides

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, durant l'entrega del Manual Digest al director de la biblioteca i arxius de les Nacions Unides, Francisco Pisano, amb la cap de la secció de serveis de biblioteques de l'ONU, Sigrun Habermann; l'ambaixador i representant permanent a l'oficina de l'ONU, Ferran Costa; i la representant permanent adjunta de la missió permanent andorrana a Ginebra, Alba Noya.
ANA
16/10/2024
2 min

Andorra la VellaLa biblioteca i arxius de les Nacions Unides (ONU) compta amb el Manual Digest, l'obra magna d'Anton Fiter i Rossell culminada l'any 1748, en el seu extens fons bibliogràfic i documental des d'aquest dimarts.

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han estat els encarregats de fer-ne entrega al director de la biblioteca i arxius de les Nacions Unides, Francisco Pisano.

En el lliurament també han estat presents Sigrun Habermann, cap de la secció de serveis de biblioteques de l'ONU; Ferran Costa, ambaixador i representant permanent a l'oficina de l'ONU i a les altres organitzacions internacionals a Ginebra, i Alba Noya, representant permanent adjunta de la missió permanent andorrana a Ginebra.

L'acte ha tingut lloc a l'edifici de la biblioteca i arxiu de les Nacions Unides a Ginebra (Suïssa) que compta amb milions de documents i volums entre llibres, articles, col·leccions, publicacions i documentació provinents de tots els organismes de l'ONU i de la pràctica totalitat dels països del món. En concret, els síndics generals han dipositat dues edicions del Manual Digest.

D'una banda, l'obra completa editada el novembre del 2018 pel Consell General en el marc de la commemoració dels 600 anys del Consell de la Terra. I de l'altra, el "Manual Digest de les Valls Neutres d'Andorra. Breu Compendi", un resum de l'obra original de Fiter i Rossell condensada per Albert Villaró. Una de les peculiaritats d'aquesta edició és que recull l'essència de l'obra original de manera compactada i en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

D'aquesta manera, es pot consultar d'una forma més àgil una obra colossal que, gairebé tres segles després de la seva redacció, continua sent la pedra angular de la historiografia i literatura d'Andorra.

stats