Societat04/05/2022

L’UdA presidirà un any més la xarxa d’universitats de petits països i territoris

La NUSCT vol impulsar un màster sobre les característiques pròpies dels estats que representa

ANA
i ANA

Sant Julià de LòriaLa Universitat d’Andorra (UdA) va participar aquest dimarts 3 de maig a la quarta reunió anual de rectors de la Network of Universities of Small Countries and Territories (NUSCT), en la qual es va decidir que el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, presideixi un any més l’entitat. Serà a la propera trobada, que tindrà lloc a Gibraltar el 2023, quan es designi la nova presidència de la xarxa d’universitats de petits països i territoris. L’entitat va ser impulsada el 2018 per la Universitat d’Andorra i actualment aplega onze universitats de deu territoris diferents: Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre.

La trobada, que va tenir lloc a Nuuk, seu de la Universitat de Groenlàndia, en format híbrid, va comptar amb la participació de la secretària general de l’Associació Europea d’Universitats, Amanda Crowfoot. Una intervenció que va representar un reconeixement implícit a la representativitat de la NUSCT dins del panorama universitari europeu.

Cargando
No hay anuncios

La reunió va servir per avançar en els diversos projectes que està impulsant la NUSCT com la celebració d’una conferència internacional sobre la història dels petits països i territoris, o l’organització d’un boot camp d’estiu sota el títol ‘Catching up with the future’. A més, l’entitat va crear un grup de treball per impulsar un programa formatiu conjunt, que podria tenir format de màster, sobre temàtiques relacionades amb les característiques pròpies dels països i territoris de les universitats membres.

D’altra banda, també es va analitzar l’impacte que té la guerra d’Ucraïna en l’àmbit universitari, i més concretament en els programes de mobilitat internacional, i es va decidir reforçar la condemna a la invasió d’Ucraïna i el compromís de la NUSCT per la pau i a favor de la resolució dels conflictes mitjançant el diàleg.

Cargando
No hay anuncios

Les onze universitats que constitueixen la NUSCT també van acordar fer una demanda formal a les grans empreses tecnològiques i als governs perquè es potenciï la presència de les llengües dels seus països a les aplicacions de traducció simultània, de síntesi i anàlisi de veu, i d’intel·ligència artificial en general.