Societat 07/02/2024

Le Pen contra el català i el Govern d'Andorra per “discriminació” als residents francesos

Segons Le Pen, aquesta legislació representa una forma de "discriminació" cap al francès al Principat d'Andorra

Joel Picón
1 min
Marine Le Pen

Andorra la VellaLa diputada de Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, ha emès crítiques contundents contra la nova llei del català promulgada pel govern d'Andorra, la qual imposa requisits lingüístics als nous residents i als qui volen renovar els seus permisos de residència. Segons Le Pen, aquesta legislació representa una forma de "discriminació" cap al francès al Principat d'Andorra, argumentant que posaria en risc l'ús del francès en àmbits econòmics clau com el turisme i l'empresariat.

Segons ElNacional, Le Pen també ha demanat la intervenció del govern francès en aquesta qüestió, manifestant la preocupació pel futur de l'ús del francès a Andorra, i ha instat a conèixer quina serà la posició oficial de França en defensa del món francòfon i del seu paper a Andorra, considerant-lo com un territori en el qual França és copríncep.

Un nivell mínim de l'idioma oficial

La nova llei del català, que actualment està en procés de tramitació, estipula que els nous residents hauran de demostrar un nivell lingüístic mínim en català, inferior al nivell A2, o bé realitzar un curs de 20 hores en centres de català andorrans, si no compleixen amb aquest requisit. Aquesta mesura s'ha adoptat amb la finalitat d'implicar tant institucions com empreses en la preservació i promoció de la llengua catalana, especialment en un context d'increment de la immigració al Principat d'Andorra.

stats