Societat23/01/2016

L’Olivé reneix amb el pas d’Alberto Chicote

El restaurant ha constatat un "augment considerable d'usuaris" i ha fidelitzat clients, tant d'Andorra com d'Espanya

B.n.

Andorra la Vella“Bona cuina”, “menjar molt bo i tracte excepcional”, “insuperable”, “servei molt agradable”… Aquestes són algunes de les últimes opinions que han anat deixat els usuaris del web participatiu Tripadvisor.es després de passar pel restaurant l’Olivé, establiment vinculat a l’Hotel Tívoli d’Andorra la Vella i popularitzat arran de l’emissió del programa ‘Pesadilla en la cocina’ del mediàtic xef espanyol, Alberto Chicote. Han passat set mesos des de l’emissió del programa i tal com ha explicat a l’ARA Andorra la gerent del negoci, Ariadna Gracia, “el nombre de clients ha augmentat considerablement, han marxat contents i el boca a boca ha funcionat”.

D’aquesta manera, Gracia ha comentat que a banda del ‘boom’ inicial, en què el restaurant es va omplir de gent del país encuriosida després de veure el programa, “hem fidelitzat un bon nombre de clients, tant d’Andorra com de fora”. En aquest sentit, la gerent de l’establiment ha destacat que ja sigui per degustar el menú ideat per Chicote, per conèixer l’equip del restaurant en persona o bé per veure el local reformat, “el nombre de persones que ens ha visitat ha augmentat de forma notable i això sempre anima a seguir treballant".

Cargando
No hay anuncios

De forma similar, el xef de l’Olivé i marit de la gerent, Juanjo Anaya, ha recalcat que tots els caps de setmana “estem a tope” i ha assegurat que “fins i tot comptem amb reserves entre setmana de gent d’Espanya que té previst pujar a Andorra durant el dissabte o diumenge”. “El programa ens ha ajudat molt, però ara la gent ja ens visita perquè sap que oferim un menú econòmic i de qualitat”, ha admès.

Pel que fa als canvis efectuats arran del pas d’Alberto Chicote, el xef de l’Olivé ha explicat que “només petits canvis, com treballar amb una bona matèria primera, cuinar amb estima i oferir una bona presentació, ja milloren moltíssim els plats”. Així, Anaya ha comentat que alguns dels “truquets” d’Alberto Chicote són coses tan simples com “tallar les verdures una per una, treure les espines del peix i no treballar amb productes congelats”, però ha afegit que “tot això només serveix si es treballa amb passió i amb una bona matèria primera”.

Cargando
No hay anuncios

Quant a la nova proposta de menú ideada per l’equip de cuiners de ‘Pesadilla en la cocina’, el xef del restaurant ha assenyalat que “es va mantenir, amb èxit, durant tot un any”, però tal com ha indicat, “des de fa un parell de mesos hem decidit adaptar-la dins una carta diària”. Així, Anaya ha detallat que ara mateix l’Olivé ofereix un menú diari, amb quatre primers, quatres segons i postres casolans, dins els quals cada dia s’incorporen plats del menú creat per Chicote, així com noves creacions realitzades “seguint els seus consells”. “Chicote ens va ensenyar a fer una mousse de coco amb musli i nosaltres, seguint aquesta recepta, hem creat una mousse de llimona pròpia”, ha exemplificat.

En relació a la forma de treballar d’Alberto Chicote, tot i que tant la gerent del negoci com el xef han coincidit que “és un gran professional que en sap molt de cuina i no li prendràs el pèl”, també han lamentat que “darrere de càmeres, era tot molt pla i no va existir cap mena de contacte”. Així, la gerent de l’Olivé, Ariadna Gracia, ha explicat que “és una persona molt exigent i això està molt bé”, però també ha lamentat que “més enllà de la gravació, en cap moment va parlar amb nosaltres”.

Cargando
No hay anuncios

Quant a l’evolució del negoci, Anaya ha assegurat que “el pas de Chicote ens ha ajudat a trobar novament l’empenta per continuar” i ha precisat que abans de l’emissió del programa, l’Olivé estava a la posició 50 dins el llistat de restaurants d’Escaldes-Engordany a Tripadvisor i poques setmanes després, “vam pujar fins a la quarta posició”. “Ara ja estim dins el llistat d’Andorra la Vella, que està format per més de 200 establiments, i ens estem movent entre les primeres 30 posicions”, ha celebrat.

L’ajudant de cuina de l’Olivé, fitxat per l’equip de cuiners de ‘Pesadilla en la cocina”

Cargando
No hay anuncios

Tal com ha confirmat el cap de cuina de l’Olivé, l’exajudant de cuina del restaurant i una de les persones que també va formar part del programa, actualment està treballant dins l’equip de cuiners que incorpora el programa ‘Pesadilla en la cocina’. Així, el xef ha explicat que després de l’emissió del programa, "l'Eric va rebre una trucada per formar-se durant quatre mesos amb l’equip de cuiners que acompanya l’Alberto Chicote i ara està treballant amb ell”. “Per a nosaltres això també és un orgull i un senyal que demostra que realment el nostre gran problema era la falta d’experiència”.