Marsol i Baró exposen el pla de Govern en l’ensenyament superior i la innovació

Marsol ha subratllat el desenvolupament d'una àrea d'innovació al Principat

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, amb els membres de la reunió de ministres iberoamericans d’Ensenyament Superior, Ciència, Tecnologia i Innovació.
ARA Andorra
10/10/2024
1 min

Andorra la VellaLa ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, han participat aquesta setmana a la reunió de ministres iberoamericans d'Ensenyament Superior, Ciència, Tecnologia i Innovació, celebrada a València, Espanya. Aquesta trobada, emmarcada dins les Conferències Iberoamericanes 2024, ha estat una plataforma clau per destacar el paper d'Andorra en els processos de digitalització i innovació.

Durant les seves intervencions, Marsol ha subratllat el desenvolupament d'una àrea d'innovació al Principat, que busca oferir solucions a problemes globals i potenciar l'emprenedoria. A més, la ministra ha destacat la promoció del multilingüisme en l'àmbit de la innovació, alineant-se amb l'estratègia aprovada a la Cimera Iberoamericana de 2021, celebrada a Andorra. Segons Marsol, "el Principat pot esdevenir un exemple de com la cooperació internacional i la innovació poden generar un futur més sostenible".

Per la seva banda, Ladislau Baró ha anunciat la creació d'una plataforma digital que facilitarà el reconeixement dels títols acadèmics a nivell internacional. Aquesta eina permetrà que estudiants, empreses i professionals puguin comprovar la validesa dels títols oficials emesos a Andorra, una proposta que ha rebut suport d’Espanya, Equador i Costa Rica.

La delegació andorrana, que incloïa altres representants com Marc Saura, Eva Descarrega i Xavier Campuzano, ha participat en aquesta reunió, una sessió preparatòria per a la XXIX Cimera Iberoamericana que se celebrarà al novembre a Cuenca, Equador.

stats