Nova història clínica compartida que incrementa la seguretat del sistema

El SAAS actualitzarà el programa durant el cap de setmana del 18,19 i 20 d'octubre

Una imatge de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
ANA
07/10/2024
1 min

Andorra la VellaEl ministeri de Salut informa que el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), en qualitat de gestor de la història clínica compartida d'Andorra (HCCA), implementarà una nova versió del programa de la HCCA el cap de setmana del 18, 19 i 20 d'octubre.

Aquesta actualització de la plataforma, des del punt de vista tècnic, incrementa la seguretat de l'entorn informàtic i de la protecció de les dades personals. Mentre que pel que fa al vessant professional, millora la imatge homogeneïtzant la visualització i els gràfics, mantenint l'estructura funcional habitual amb millores d'usabilitat. D'aquesta manera, s'espera una adaptació ràpida i progressiva dels usuaris de la HCCA, segons informen des de l'executiu.

Per tal de facilitar l'adaptació a la nova actualització, el SAAS ha habilitat una plataforma perquè tots els professionals que utilitzen la HCCA puguin fer formació en línia prèvia amb vídeos i guies pràctiques. També s'estan duent a terme reunions informatives amb els actors implicats externs al SAAS: laboratoris, centres de diagnòstic, CASS i col·legis professionals.

Des del SAAS, durant la setmana postmigració (del 21 al 25 d'octubre), s'ajustaran les agendes de les consultes mèdiques i d'infermeria, així com de l'activitat assistencial programada d'alguns serveis, amb la finalitat de disminuir lleugerament els procediments assistencials programats i facilitar així la transició a la nova aplicació, mitigant l'impacte que s'estima que podria ocasionar en els temps de visita i, per tant, en l'espera dels pacients.

Finalment, el ministeri de Salut recomana que els proveïdors públics de salut externs al SAAS valorin aplicar, de forma excepcional i donades les circumstàncies, la mateixa mesura per tal que la repercussió sobre els pacients sigui la mínima possible.

stats