Societat 05/08/2024

Ordino disposa d'aigua per acollir fins a 10.000 habitants

La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, destaca a Andorra Televisió la necessitat de reformar la llei del sòl per permetre quotes de construcció

ARA Andorra
1 min
La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, donant inici el Consell d'infants celebrat aquest dimecres.

Andorra la VellaUn estudi de càrrega ha revelat que Ordino disposa de suficients recursos hídrics per acollir fins a 10.000 habitants, el doble de la seva població actual. Segons RTVA, la parròquia afronta mancances en infraestructures viàries i abocaments de terres.

La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, destaca a Andorra Televisió la necessitat de reformar la llei del sòl per permetre quotes de construcció, facilitant així la planificació d'ingressos comunals derivats dels impostos de construcció. Actualment, Ordino té aprovats 58.000 metres quadrats d'habitatges pendents de construir.

El pla d'urbanisme parroquial, que pretén evitar macrourbanitzacions i l'especulació immobiliària, s'ha exposat públicament a la sala la Buna fins al 17 de setembre. Aquesta nova versió permet urbanitzar terrenys anteriorment restringits i introdueix una zona de protecció rural per a bordes, després de rebre queixes sobre la seva primera versió.

stats