Pere Pastor ja és magistrat del TC

Pastor es converteix en el segon andorrà que serà magistrat del Tribunal Constitucional

Pere Pastor, nou magistrat del Tribunal Constitucional, durant la seva intervenció un cop jurat el càrrec.
ANA
18/10/2024
1 min

Andorra la VellaPere Pastor Vilanova ja és a tots els efectes magistrat del Tribunal Constitucional, després que aquest divendres al migdia hagi jurat el càrrec davant el síndic general a la Casa de la Vall.

D’aquesta manera, Pastor es converteix en el segon andorrà que serà magistrat del Tribunal Constitucional, i en el primer que és nomenat pel Consell General que ho va fer per unanimitat en la sessió del 12 de setembre d’enguany. Per això, i en paraules del síndic general, Carles Ensenyat, ha catalogat l’acte d’aquest divendres com a transcendent i emocionant per a la societat andorrana, tot fent una crida als consellers generals perquè “intentin que sempre més com a mínim un andorrà o una andorrana -amb l'experiència i les competències suficients- formi part d'aquest tribunal”. D’aquesta manera, considera que se sumarà un nou equilibri a la institució, al del nord i sud, s’hi afegirà el de la dimensió externa i interna.

Al llarg dels gairebé 32 anys d’història de l’òrgan que s’encarrega d’interpretar la Carta Magna només un altre andorrà, Pere Vilanova Trias, n’havia format part. Va ser designat pel copríncep francès i va ocupar el càrrec just en la posada en marxa del Tribunal Constitucional entre 1993 i el 2003.

stats