Societat 16/11/2023

"Tenim persones sense cases i cases sense persones"

Escalé ha subratllat que aquesta crisi no només impacta les famílies, sinó també les empreses

Joel Picón
1 min
Imatge Cerni Escalé

Andorra la VellaAvui, en la sessió del Consell General dedicada al debat monogràfic sobre l'habitatge, Cerni Escalé, president del grup parlamentari Concòrdia, ha lliurat un discurs apassionat i crític sobre la crisi d'habitatge que afecta Andorra. En aquest context, ha destacat el missatge contundent enviat per la manifestació del 31 d'octubre, on milers de veus van exigir l'accés a l'habitatge a preus raonables.

Escalé ha subratllat que aquesta crisi no només impacta les famílies, sinó també les empreses, fent el país menys sostenible i competitiu. Ha destacat la importància de respondre amb mesures immediates per evitar la pèrdua d'identitat i memòria col·lectiva del Principat.

En el seu discurs, el president de Concòrdia ha anunciat la convocatòria d'un debat d'Estat sobre l'habitatge, amb la participació de tots els partits amb representació parlamentària. Aquest debat té l'objectiu de presentar i discutir les propostes concretes de cada partit per afrontar la crisi d'habitatge, buscant solucions efectives.

Les mesures de Concòrdia

Dins de les propostes presentades, Escalé ha destacat la necessitat de posar al mercat els pisos que han tingut consum zero durant els últims tres anys, prorrogar els contractes de lloguer vigents amb increments limitats, augmentar l'oferta d'habitatge públic, i limitar l'especulació immobiliària, incloent-hi restriccions a la inversió estrangera.

Escalé ha cridat a superar divisions entre interessos particulars i ha instat a prendre mesures valentes per abordar la crisi d'habitatge, assegurant que "el terme mig entre una injustícia i un bé, és una injustícia".

En finalitzar el seu discurs, Concòrdia ha reiterat el seu compromís amb la trobada de solucions i ha convidat altres partits i el Govern a unir-se al diàleg constructiu per afrontar aquesta qüestió urgent que afecta la ciutadania andorrana.

stats