Societat 05/09/2024

La Policia posa en marxa una campanya per controlar els voltants dels centres educatius

Es vigilarà que tots els infants portin el cinturó, que viatgin al darrere, que no es deixi el motor en marxa més de dos minuts o que els pneumàtics estiguin en bon estat

ARA Andorra
2 min
Dos agents de la policia.

Andorra la VellaAmb l’inici del curs escolar, la Policia posarà en marxa una nova campanya als voltants dels centres educatius del Principat amb l’objectiu de garantir el transport correcte dels infants i conscienciar les famílies de la importància que té respectar el Codi de la circulació per a la seguretat dels menors.

La campanya començarà el pròxim 9 de setembre i s’allargarà fins al dia 27 del mateix mes amb controls específics prop de totes les escoles. Aquesta acció s’emmarca en el pla d’actuació per disminuir l’accidentalitat i té com a objectiu garantir la seguretat dels nens i nenes, així com sancionar les conductes imprudents dels conductors. Va adreçada tant als vehicles particulars com als autobusos de transport escolar i de transport públic.

La Policia revisarà que en els vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, els menors de deu anys d’estatura inferior a 1,50 metres ocupin els seients del darrere, i que s’utilitzin els sistemes de retenció infantils homologats i adaptats al pes i alçada dels infants. Excepcionalment, poden ocupar el seient del davant emprant un sistema de retenció en cas que el vehicle no disposi de seients al darrere, quan aquests estiguin ocupants per altres infants, quan no es puguin instal·lar a la part posterior tots els sistemes de retenció o quan aquests estiguin especialment concebuts per ser col·locats al seient davanter amb el coixí de seguretat desconnectat.

També es vigilarà que no es deixi el motor en marxa durant més de dos minuts, que els vehicles hagin passat la inspecció tècnica i portin el distintiu corresponent, que l’estat dels pneumàtics sigui òptim i que els passatgers no superin el límit màxim autoritzat.

La Policia recorda que tots els passatgers d’un vehicle han de dur el cinturó de seguretat degudament cordat.

stats