Els preus dels habitatges a Terra Vella no superaran els 1.000 euros

El comú d'Andorra la Vella serà l'encarregat de fer la selecció de les persones adjudicatàries dels habitatges que es construeixin a Terra Vella

La parcel·la a tocar del Jovial on el comú vol impulsar un projecte d'habitatge.
ARA Andorra
23/10/2024
2 min

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella serà l'encarregat de fer la selecció de les persones adjudicatàries dels habitatges que es construeixin a Terra Vella. Així es determina en el plec de clàusules administratives i generals que han estat fetes públiques aquest dimecres.

Un cop s'ha publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) el concurs per a la concessió de la construcció i la gestió d'habitatges a preu regulat a la parcel·la propietat del comú que es troba situada tot just al davant de Jovial.

Cal recordar que aquest dimarts el cònsol major, Sergi González, va anunciar que la voluntat del comú és que un projecte publicoprivat pugui servir per bastir en aquest terreny un edifici que estaria destinat a "col·lectius amb una capacitat econòmica limitada", segons consta en el plec.

Així, serà la corporació comunal qui determini els criteris d'accés i serà també qui designi qui és el beneficiari. En principi haurà de tenir més de 30 anys. El preu que ha de fixar el concessionari no podrà ser superior a 825 euros per un habitatge de dos dormitoris o de 1.000 per a un de tres.

Estudi de viabilitat

L'estudi de viabilitat fixa que el benefici net per al privat que tiri endavant el projecte podria ser de 20,18 milions. En aquest sentit, i tal com va anunciar González, cal tenir en compte que la concessió tindria una durada de 50 anys. També s'apunta que el cost de construcció del bloc podria ser del voltant dels 9,9 milions, dels quals 8,5 correspondrien al cost de la construcció.

L'informe també determina que l'edifici podria encabir 49 habitatges de dues habitacions. A més de 49 places d'aparcament i 49 trasters en soterrani -1 i -2.

Per fer el càlcul del preu dels lloguers s'ha tingut en compte que la unitat familiar destini un 30% sobre els ingressos i es fa el càlcul sobre el salari mínim interprofessional, que per a una parella seria de 2.752,54 euros al mes.

De la projecció realitzada a 50 anys, l'estudi de viabilitat calcula que l'Ebitda acumulat és de 30.102.580,89 euros sobre una inversió inicial de 9.925.154 euros i un resultat d'explotació acumulat de 20.177.427,15 eros, la qual cosa dona com a resultat una TIR de 5,07.%, és a dir, per sobre del 5% tal com ja va anunciar dimarts el mandatari comunal d'Andorra la Vella.

Ara les empreses tindran 60 dies per presentar les seves propostes i després sis mesos per preparar el projecte. Es calcula que el termini per a la construcció de l'edifici sigui de 30 mesos.

stats