Societat 13/09/2024

Prop de 200.000 euros per fomentar la carn de qualitat andorrana

La xifra econòmica atorgada enguany és un 18,4% més elevada que la de l’any passat per al mateix període

ARA Andorra
1 min
Una explotació ramadera. / ARXIU ANA

Andorra la VellaGovern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, el pagament de l'ajut corresponent al primer i segon trimestre de l'exercici 2024, en concepte de foment dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris que es comercialitzen sota el segell de 'Carn de Qualitat controlada i Carn d'Andorra IGP'. L'ajut ha estat per a Ramaders d'Andorra SA per un import total de 191.319,65 euros per al període de producció esmentat (99.433,15 euros per al primer trimestre i 91.886,50 euros per al segon).

La xifra econòmica atorgada enguany és un 18,4% més elevada que la de l'any passat per al mateix període. És així gràcies a l'aprovació del Govern, fa uns mesos, de l'actualització dels barems per a l'atorgament de subvencions al sector ramader, que té com a objectiu acompanyar-los i garantir la màxima qualitat del producte de proximitat, així com estimular-ne la productivitat.

Ramaders d'Andorra és l'única societat autoritzada pel Departament d'Agricultura i Ramaderia a utilitzar el segell oficial de control i garantia 'Carn de Qualitat controlada d'Andorra' i el segell de la carn que es comercialitza sota la 'IGP Carn d'Andorra'. Aquest segell permet la comercialització de les carns i productes que s'obtenen dels animals de renda que es crien i s'engreixen per part de les explotacions ramaderes del país, d'acord amb els procediments de producció i control que estan establerts en el marc normatiu que regula els règims de producció de les carns que es comercialitzen sota aquests distintius i que garanteixen un procés diferenciat de producció de qualitat superior.

stats