El PS demana els estudis d’avaluació d’impacte ambiental de la plataforma de Soldeu
El parlamentari socialdemòcrata destaca “els dubtes” que genera el disseny de la infraestructura
Andorra la VellaEl conseller general del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha entrat a tràmit aquest dilluns diverses preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita i una demanda d’informació vinculades al projecte de la plataforma esquiable de Soldeu. El parlamentari ha posat en relleu “els dubtes” que genera el disseny de la infraestructura, especialment per l’impacte ambiental i visual que pot tenir, i recorda que es cobrirà un tram de riu de 140 metres: “La llargada d’un camp i mig de futbol”, ha destacat.
En el primer dels escrits entrat a Sindicatura, Lopez recorda que, segons el Reglament de la construcció, “en tot cas, sobre la llera dels rius i torrents i en les seves franges de protecció no s’admetrà cap cos voltat derivat d’un projecte d’iniciativa privada”. I, justament, remarca, aquest és el caràcter “del projecte de plataforma esquiable realitzat i impulsat per la societat Ensisa”. Per això, pregunta al Govern “com interpreta (...) l’apartat segon de l’article 8 del Reglament de construcció”.
El segon dels escrits tramitats aquest dilluns consisteix en la demanda de diferent documentació vinculada amb el projecte. Així, el parlamentari socialdemòcrata reclama tenir “els informes d’avaluació d’impacte ambiental realitzats”, així com tots efectuats els darrers deu anys relatius a les pistes de l’Avet i l’Àliga. López també reclama que li sigui facilitada tant la “llicència urbanística” com “el projecte constructiu” de la plataforma esquiable de Soldeu.
El conseller general del PS ha explicat que “tant la llicència urbanística com els estudis d’impacte ens ofereixen molts dubtes”. Troba specialment preocupant és el fet que “es cobreixi el riu durant més de 140 metres i que una iniciativa de caràcter privat sobre terrenys privats es permeti la cobertura”, circumstància que, ha alertat, “ens sembla que no s’adequa al reglament de la construcció”. Per això, “volem veure quins informes avalen la construcció des del punt de vista mediambiental i també legal d’una infraestructura d’aquesta envergadura”
El parlamentari ha volgut fer una crida a l’executiu perquè, malgrat les dates actuals, trameti la informació el més àgilment possible i no s’escudi en el fet que el termini per complir les peticions no comença a comptar fins al setembre. “Aquests documents han d’estar preparats. Ens agradaria que el Govern fos diligent en fer-nos arribar aquesta documentació, ja que serà d’interès públic veure com justifiquen reglamentàriament i en relació a l’impacte ambiental un projecte que tindrà un impacte visual obvi i molt rellevant”, ha manifestat López.