Societat 11/08/2024

La Purito 2024 rep més de 2.000 participants

A les 8 del matí des de Sant Julià de Lòria ha arrencat la novena edició d'una prova, que ha comptat amb tres recorreguts i que ha finalitzat en els Cortals d'Encamp

R. S. (ANA)
2 min
El ciclista Joaquim "Purito" Rodríguez, arriba a la línia de meta amb un grup de ciclistes en la marxa cicloturista Purito 2024, als Cortals d'Encamp.

EncampMés de 2.000 ciclistes han desafiat les muntanyes d’Andorra amb la marxa cicloturista Purito 2024, organitzada per l’exciclista professional Joaquim “Purito” Rodríquez. A les 8 del matí des de Sant Julià de Lòria ha arrencat la novena edició d’una prova, que ha comptat amb tres recorreguts -de 115, 80 i 30 quilòmetres-, i que ha finalitzat en els Cortals d’Encamp. Els inscrits s’han hagut d’enfrontar a exigents ports, com per exemple el coll de la Gallina o el dels Cortals d’Encamp, entre altres. Un fet que el mateix Purito, que ha participat en la distància mitjana i que ha acompanyat al ciclista i campió del món Óscar Freire, ha definit el traçat com a “molt dur”, després de travessar la línia de meta.

“La primera impressió quan em venen és que soc un cabró”, ha fet broma Purito en preguntar-li sobre quines són les impressions dels inscrits un cop finalitzen l’esdeveniment. “És molt dura, però fora conyes, tots contents. Els que venen aquesta marxa ja saben que és per patir, per això no fem mai una cursa, sinó que sigui un repte, que la gent s’ho prengui el seu ritme i els avituallaments siguin una festa”, ha afegit després l’esportista.

L’exciclista professional ha valorat positivament el desenvolupament de la marxa. “És una prova que intento que surti tot perfecte i crec que hem d’estar molt contents”, ha analitzat Purito, que ha agregat: “Per la meva part contentíssim, haurem de veure en què ens equivoquem i fallem i després intentar millorar-ho perquè l’any que ve serà una edició molt especial amb la desena edició, però crec que el global és bastant positiu”.

No s’han volgut perdre la cita esportiva grans noms de l’esport, com per exemple el pilot de MotoGP, Aleix Espargaró; l’expilot de MotoGP, Carles Checa; l’esquiador alpí del país Joan Verdú; el campió del món de trial Toni Bou; o el ja mencionat Freire. Purito ha explicat que valora molt que convidats i amics seus vinguin a la proposta perquè ajudar a “donar molt de nom a la nostra marxa”.

Des del comú d’Encamp també fan un bon balanç de l’esdeveniment. El cònsol menor, Xavier Fernàndez, ha relatat que estan “molt contents de com s’està desenvolupant la jornada” i alhora ha mencionat que ha estat “un 10 organitzativament”. També ha aprofitat per comentar el bon ambient que genera la competició, que és “especial acabar en els Cortals” i ha destacat la gran presència de persones vingudes de França. Un aspecte que ha valorat dient: “Hem tingut molt visitant francès, la qual cosa també s’agraeix, vol dir que està obrint fronteres cap al país veí del nord i a continuar així”.

stats