Rascagneres dimiteix com a president de la CASS
L'advocat ha presentat aquest dijous la renúncia a un càrrec que "exigeix moltes hores de dedicació"
Andorra la VellaEl president del consell d'administració de la CASS, Jean Michel Rascagneres, ha presentat aquest dijous la carta de dimissió de la parapública, tot i que la decisió ja l'havia comunicat fa quatre mesos al ministre de Salut del moment, Carles Álvarez, i als òrgans directius de la CASS i del SAAS. No es tracta doncs d'una decisió precipitada, segons ha explicat aquest dijous a l'ARA Rascagneres, que ha justificat el seu cessament per la impossibilitat de compatibilitzar la seva feina professional com a advocat amb les hores que li exigeix la presidència de la CASS.
Rascagneres ha assenyalat que el seu mandat acaba el proper 1 de novembre i que fa mesos que va comunicar que no té intenció de repetir al càrrec "per l'únic motiu de la càrrega de treball, és un càrrec que necessita moltes hores, moltes reunions de la CASS, del ministeri de Salut, del consell directiu del SAAS, i marxo satisfet perquè hem desenvolupat el pilar de la reforma de la sanitat pública i una nova política de comunicació".
Rascageres també ha reconegut que el canvi de Govern suposa un bon moment per al relleu: "No cal esperar al novembre i així el nou ministre podrà decidir la seva persona de confiança".
La seva decisió era coneguda pel Govern, i també pel consell directiu de la CASS i del SAAS, "tant el ministre com el director general del SASS, Josep Piqué, estaven assabentats de la meva decisió".
El fins ara responsable de la parapública ha remarcat que la CASS ha fet la seva feina amb estudis i propostes del sistema de pensions i amb l'inici de la reforma de la sanitat, "i ara toca als polítics prendre les decisions oportunes". En aquest sentit, ha qualificat de "valentia i de ser conscient de la realitat" les declaracions del nou cap de Govern, Xavier Espot, que dijous va admetre que s'haurà d'afrontar el debat sobre l'increment de les cotitzacions a la CASS.
Rascagneres ha destaca que aquest és un sol dels punts que han proposat els experts, però que n'hi ha onze més que també es poden considerar en part o en la seva totalitat. Rascagneres s'ha mostrat satisfet perquè "la CASS ha fet aflorar aquest problema que no es pot ignorar, perquè deixar passar el temps implicarà mesures més dràstiques", i alhora ha admès que el període electoral ha suposat un fre per començar una reforma que és "inajornable".
Les paraules cap a Espot contrasten amb les que Rascagneres ha dedicat al PS, recordant que "el grup no va fer cap pregunta en la comissió legislativa quan vam presentar els informes amb els experts, i després fan campanya sobre aquest tema, tot i que és legítim".
L'advocat marxa content per la tasca pedagògica que ha fet la CASS: "No es pot enganyar a la gent i nosaltres hem exposat la situació real de l'organisme".