La Setmana de cinema espiritual aposta pels valors
Participaran fins aquest divendres els alumnes (des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat) dels tres sitemes educatius andorrans
Andorra la VellaDel 4 al 8 de novembre, els alumnes (des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat) dels tres sistemes educatius d'Andorra participen en la VIII Setmana de cinema espiritual-Cinema amb valors que organitza la delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell conjuntament amb els professors de religió. Aquest any, sota el lema, 'Viu! En terra estranya!', els escolars visionaran les pel·lícules en funció del curs que estiguin fent. D'aquesta manera els alumnes de 5è i 6è de primària tenen assignada el film 'Mi Mundial'; els de 1r i 2n d'ESO, 'A ganar'; els de 3r i 4t d'ESO, 'Una cuestión de género'; i els alumnes de batxillerat, 'La revolución silenciosa'.
El treball de valors que es porta a terme en els diferents centres educatius es veurà potenciat amb el visionament d'unes aquestes pel·lícules al cinema per després treballar les diferents activitats proposades a les guies didàctiques.
El cinema espiritual és el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre el sentit de la vida, les relacions personals i els camins de l'amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa.
Pels alumnes, a partir de 3r d'ESO que participin en aquesta Setmana de cinema espiritual, des del departament de Pastoral de Joventut de la CEE, organitza un concurs de curtmetratges 'Cine con espíritu'. A les escoles, durant la classe de religió, els alumnes prepararan el guió, la gravació, interpretació i triatge de la música d'un curtmetratge d'acord amb les bases facilitades per l'organització.
A la 3a edició (curs 2019-20), les alumnes del col·legi Mare Janer, Eva Carrasco, Ana Sofia Jorné, Esther Llobet i Martina Ripoll (representants del Bisbat d'Urgell) van aconseguir el 2n premi a nivell nacional. Aprofitant que el proper dimecres 6 de novembre assisteixen amb la seva escola a la projecció de la pel·lícula 'Una cuestión de género', se'ls farà entrega del premi i tindran l'ocasió de veure el curtmetratge guanyador 'El apagon'. El curtmetratge guanyador parla d'una adolescent que només es preocupa per tenir seguidors a les seves xarxes socials sense adonar-se del que passa al seu voltant i de les persones amb les quals es va trobant, fins que un dia descobreix el veritable significat de la vida.