El síndic general es reuneix amb l'ambaixadora de Sèrbia en la seva primera visita oficial a Andorra

El síndic general ha rebut aquest dijous al matí a la Casa de la Vall l'ambaixadora de Sèrbia a Andorra i Espanya

El síndic general, Carles Ensenyat, ha rebut, aquest dijous l’ambaixadora de Sèrbia a Andorra i Espanya, Irena Šarac.
ARA Andorra
18/10/2024
2 min

Andorra la VellaEl síndic general, Carles Ensenyat, ha rebut aquest dijous al matí a la Casa de la Vall l'ambaixadora de Sèrbia a Andorra i Espanya, Irena Šarac, en el marc de la seva primera visita oficial al Principat. Aquest acte segueix la presentació de les cartes credencials de Šarac com a ambaixadora no resident davant el Copríncep Francès, Emmanuel Macron, el passat 19 de setembre.

La trobada entre Ensenyat i Šarac ha durat aproximadament una hora, durant la qual s'han abordat temes d'actualitat internacional rellevants per a ambdós països. Entre els temes tractats, destaca l'interès comú de Sèrbia i Andorra en qüestions relacionades amb la cooperació internacional i la seva relació amb la Unió Europea, ambdós països mantenint forts lligams amb la UE malgrat no ser-ne membres.

Més contacte entre ambdós països

A més de discutir qüestions d’interès internacional, l'ambaixadora Šarac ha transmès la voluntat de la presidenta de l'Assemblea Nacional de la República de Sèrbia, Ana Brnabić, de visitar el Principat en un futur proper. Aquesta visita, que està previst que tingui lloc durant el primer semestre de l'any vinent, té com a objectiu enfortir els lligams institucionals i parlamentaris entre Sèrbia i Andorra.

Durant les pròximes setmanes, es preveu que s'iniciïn els contactes entre els dos parlaments per preparar aquesta visita. La cooperació entre ambdues institucions es focalitzarà principalment en les comissions de política exterior, amb la voluntat de mantenir una comunicació més fluida que permeti un millor coneixement de la situació política i econòmica de cada país.

En aquest context, Ensenyat ha destacat la importància d’enfortir la col·laboració entre Andorra i Sèrbia, sobretot en aspectes de política internacional i en qüestions que afecten la relació de cada país amb la Unió Europea. L'ambaixadora Šarac, per la seva banda, ha expressat el seu desig de mantenir vincles sòlids entre els dos parlaments i ha subratllat la importància de treballar junts en àrees d'interès mutu, com ara l'intercanvi d'experiències en qüestions legislatives i el foment de la cooperació cultural i econòmica.

stats